Nyårsefterrätt


Hej igen !
Lite "fika" nu med kardemummakaffe. Ja, ni ser vem som också gärna vill vara med i sammanhanget. Hon hade nog hoppats på att vi skulle dela på en kaka till kaffet också :)

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA OCH ÄVEN TILL DJUREN !! 


Ja nog kommer det att bli en smaskig efterrätt här på nyårsafton. Godisråtta som jag är.
Så detta lilla tips ska ni få från mig och hoppas även ni gillar det.


ROCKY ROAD DE LUXE

En maffig dessert som innehåller allt man kan önska sig i ett och samma recept: chokladmousse, glass, kolasås, knaprig havrekrisp, marshmallows och björnbär.
Antal portioner
4 portioner

Ingredienser

Chokladkräm:

  • 75 g vit choklad
  • 1 dl Arla Köket® vispgrädde

Kolasås:

  • 34 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 2 msk Arla® mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk sirap

Kaksmulor:

  • 25 g kaksmulor
  • 2 tsk vetemjöl
  • 12 dl havregryn
  • 12 dl strösocker
  • 175 g björnbär
  • ca 30 st minimarshmallows
  • 2 dl vaniljglass

Gör så här:

Chokladkräm: Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden lätt. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum. Låt stå i kyl minst 1 tim.
Kolasås: Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka kraftigt utan lock tills såsen tjocknar, 10-15 min. Låt såsen kallna.
Havrekrisp: Sätt ugnen på 175°. Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rör om några gånger under tiden.
Varva chokladmousse, havrekrisp, björnbär och marshmallows i glas. Avsluta med en glasskula och ringla över kolasås.

TIPS:

Havrekrispet kan du förbereda flera dagar i förväg.

Kommentarer