Blir lite blandad kompott idag med dels några foton från vinterlandskapet och ett recept på husmanskost som är såå gott.
INGREDIENSER
portioner/st.
500 gram | köttfärs |
1 dl | havregryn |
4 tsk | potatismjöl |
1 dl | mjölk |
2 msk | kalvfond, konc |
0,5 st | gul lök |
1 st | ägg |
1 tsk | salt, knappt |
2 krm | nymald svartpeppar |
smör till stekning |
1 st | liten gul lök |
1 msk | smör |
3 dl | vatten |
2 dl | grädde |
2 msk | 2-3 msk kalvfond, konc |
2 msk | brun maizenaredning |
1,5 msk | torkad grönpeppar, krossad |
salt att smaka av med |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
- 2. Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
- 3. Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
- 4. Grönpepparsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
- 5. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter. Servera biffarna med kokt potatis och råkostsallad bestående av grovrivet äpple, finriven morot och ev finstrimlad vitkål.
Recept taget från Kokaihop.se
Även om jag föredrar de varmare årstiderna så finns det en åtminstone i familjen som ni ser här ovan som gillar snön. :)
Sen vill jag visa min lilla Ängel som alltid finns med mig i hjärtat och tankarna. Liten Ebba. <3
Nu ligger sjöarna men det är lika vackert alla årstider. Plastbåtarna som är uppdragna på land och täcks av snö får vänta ett par månader på att komma i sjön. Men vi alla väntar nog på våren oavsett om man har båt eller inte.
Utanför fönstret nu singlar det ner lite lätta snöflingor och några få minusgrader. Mulet och grått och jag tror knappt solen orkar fram idag heller.
Ha en fin dag !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar