Varse god, ett alternativ om man vill pröva en vegetarisk lasagne. Jag prövade den idag och den blev klart godkänd av mig. Zucchinin och fetaosten gör rätten smakrik och fyllig tycker jag.
Jag valde ekologiska produkter i den mån det fanns i affären.
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 225ºC.
Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt krossade tomater och socker. Låt det koka ihop 5-10 minuter.
Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med crème fraichen ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomatsås, crème fraichesås och smulad feta. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö på osten.
Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera lasagnen med rucola.
För alla
Glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor. Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och feta. Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Uteslut fetan och gratängosten. Äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Efter den vegetariska lasagnen blev det en nyttig fruktsallad och några av frukterna var ekologiska. Hittills har jag inte sett några ekologiska apelsiner och de tillhör citrusfrukter och är tyvärr mycket hårt besprutade. Så det skulle välkomnas att få se sådana ekologiska också.
Tisdag hela veckan. Nej inte riktigt :) Men nog passar jag på att njuta av det goda fram till påsk. Mer säger jag inte :) :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar