Häromkvällen tittade ändå solen fram ett tag och sken genom fönstret.
Vill ha mer av sol nu !
Men idag ösregnar det ner var och varannan timme
På Torsdag har SMHI iaf utlovat viss förbättring i vädret och till helgen en stor sol hoppas jag på
Två recept nedan ur Leila Lindholms kök samt bilder
1 STOR KOPP
Varm choklad med kardemumma
- 1 msk kakao av god kvalitet
- 2 msk ljust muscovadosocker
- 1/2 tsk svarta kardemummakärnor
- 3 dl mjölk 3%
- 1/2 dl vispgrädde
- Blanda kakao och muscovadosocker i en stor kopp.
- Stöt kardemumman i en mortel och koka upp den tillsammans med mjölken.
- Slå på lite av den varma mjölken i koppen och rör om till en chokladsmet.
- Häll i resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muscovadosocker.
Leilas tips: Det är supergott att spetsa chokladen med lite mörk rom. Ett picknicktips är att ta med sig en glasburk med ovispad grädde. Skaka den och simsalabim blir grädden lättvispad!
CIRKA 16 CUPCAKES
Mazarincupcakes med färska bär
- 250 g mjukt smör
- 500 g mandelmassa
- 5 ekologiska ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 liter valfria färska bär (jordgubbar, bigaråer och hallon)
- 5 dl vispgrädde
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Vänd sist i mjölet för hand.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna helt.
- Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.
- Spritsa grädden på kakorna som en lite ”bikupa” och fäst bären i grädden.