måndag 12 maj 2014

Goda Recept för gottegrisar


Häromkvällen tittade ändå solen fram ett tag och sken genom fönstret.
Vill ha mer av sol nu !


Men idag ösregnar det ner var och varannan timme
På Torsdag har SMHI iaf utlovat viss förbättring i vädret och till helgen en stor sol hoppas jag på

Under tiden vi väntar på solsken kan vi ju ta sin kaffebricka med något gott på och drömma sig bort en stund till något man längtar efter eller planerar eller bara en stunds meditation







Två recept nedan ur Leila Lindholms kök samt bilder

1 STOR KOPP

  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1/2 tsk svarta kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3%
  • 1/2 dl vispgrädde
  1. Blanda kakao och muscovadosocker i en stor kopp.
  2. Stöt kardemumman i en mortel och koka upp den tillsammans med mjölken.
  3. Slå på lite av den varma mjölken i koppen och rör om till en chokladsmet.
  4. Häll i resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muscovadosocker.

    Leilas tips: Det är supergott 
    att spetsa chokladen med lite mörk rom. Ett picknicktips är att ta med sig en glasburk med ovispad grädde. Skaka den och simsalabim blir grädden lättvispad!
CIRKA 16 CUPCAKES

  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 ekologiska ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 liter valfria färska bär (jordgubbar, bigaråer och hallon)
  • 5 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd sist i mjölet för hand.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna helt.
  7. Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.
  8. Spritsa grädden på kakorna som en lite ”bikupa” och fäst bären i grädden.

Något gott i den här kakburken får väl alltid plats med :)



Ha en bra Måndag önskar Gottegrisen :)