fredag 17 oktober 2014

Önskar er alla mina kära läsare en RIKTIGT TREVLIG, AVKOPPLANDE HELG !


Källa: Leila.se

Leilas tips! Med grädde får man ett lite krämigare resultat och eftersom fett är en smakförhöjare så blir det också lite smaskigare såklart. Jag brukar använda Laga lätt grädde med 5 % fett.
Det blir supergott!!

Valnötspasta från Toscana

400 g linguine pasta
50 g pinjenötter
150 g valnötter
2 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
2,5 dl mjölk eller grädde
50 g pecorinoost
50 g valnötter (till servering)
1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Mixa pinjenötter, valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i en hushållsmixer.
4. Koka upp mjölken/grädden, slå den över nötterna och mixa ihop.
5. Blanda valnötsåsen med den nykokta pastan. 
6. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.

Källa: Leila.se

Löjrom med frasiga råraker

160 g kalix löjrom
2 dl crème fraîche, ekologisk
2 st rödlök
1 knippe dill, färsk
1 st citron
500 g potatis, fast
Flingsalt
Svartpeppar, från kvarn
Smör och olivolja till stekning

Häng av löjromen i en finmaskig sil.
Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor.
Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen.
Smält smör i en het panna och ringla i lite olivolja.
Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter.
Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill.
Krydda löjromen med svartpeppar från kvarn.

Smakliga måltider !