torsdag 16 oktober 2014

Snyggt hösthår

Glansigt hår som ser friskt och välmående ut - vem vill inte ha det? här får du experttips och förslag på produkter som hjälper på vägen. Men a och o är alltid att du tar hand om dig själv - för bästa basen till snyggt hår!

Nu kan du slippa trött, risigt och sprött hår.
Med rätt klippning och boostande produkter kan du också få friskt och glansigt hårsvall.

Även om det är våra gener som till största delen bestämmer hårkvaliteten går den att förbättra. Men ha realistiska förväntningar, ett tunt skandinaviskt hår kan aldrig förvandlas till en tjock sydländsk hårman.

- Ett hår som mår bra får man inte över en natt, vill man ha ett glansigare, följsammare och tåligare hår är det kontinuitet som gäller, säger Agneta Tapper - frisör och delägare i Tre Klippare som i många år anlitats inför Nobelmiddagar, societetsbröllop och av internationella artister på gästspel i Sverige.
Snyggt hår i längden

Hon rekommenderar att man ser det som ett flera månader långt hårboostande projekt med rätt kost, motion och kontinuerliga klippningar. Ett trasigt hår som behöver byggas upp behandlas genom att frisören klipper hårstrå för hårstrå, det kräver en stor skicklighet och tar cirka en timme. Proceduren upprepas var åttonde till tionde vecka tills håret blivit friskt och helt. Komplettera gärna med keratin- och proteinkurer på salong eller hemma i badrummet.

Du bör också se över stressnivån, gärna genom motion och uttröttande promenader i friska luften. Stress är hårets främsta fiende eftersom kortisolet som frisätts ger en obalans i tarmfloran. Det påverkar näringsupptaget vilket i sin tur ger en sämre och tunnare hårkvalitet.

Kosten bör vara regelbunden och rik på proteiner och B7-vitamin, även kallat för biotin. Ett vitamin som stimulerar cellernas ämnesomsättning och som framför allt finns i kött, fisk, ägg, frön och nötter, men även som kosttillskott.

3 bra tips är:

Använd rätt schampo, balsam och leave-in-produkter som passar just din hårkvalitet. Ge håret en vårdande inpackning ca var femte hårtvätt, även en toning av håret ger en visuell effekt av ett glansigare och mindre torrt hår.

Klipp dig regelbundet. Genom att klippa håret var åttonde till tionde vecka slipper man klivna och torra hårtoppar.

Använd hårborstar med bra kvalitet som inte sliter sönder håret, hårtänger och hårfönar som inte har för hög värmeeffekt och glöm inte att spraya och skydda håret med värmeskyddande produkter.

Dessa tips ger Agneta Tapper som är frisör vid Nobelmiddagarna och av artister som är på besök i Sverige.

Källa: Expressens mode
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...