fredag 21 november 2014

Resor, Rabatter, Bak- och Matrecept

Hej alla !
Nu är det snart helg och för många lite välbehövlig ledighet. Har ni planerat in något roligt eller är det bara va som gäller ?
Kanske det börjar dyka upp lite julklappsönskningar hos var och en nu. Vi som önskar oss ett smycke i julklapp kan väl tipsa snälla tomten om den här webshopen Guldhuset
Dessa har bra priser och mycket att välja på. Jag har personligen varit där flera gånger i butiken.

Guldhuset lämnar 10% extra rabatt på de redan låga priser på Schalins ringar t.o.m den sista November.
Så passa på redan nu, för vårvigseln, eller sommarförlovningen.
Rabatten dras i kassan.....

10 % RABATT på Schallins ringarSchallins Passion
Denna vackra ring fick jag i morgongåva :)

Saffransknutar med mandelmassa
Recept från


Pröva gärna den här god soppan. Ett recept från 
Rotsellerisoppa med blåmögelostHitta bra priser på flygresor till alla världens hörn


PROVENCE, FRANKRIKE

Ålderdomliga stenhus, smala gränder, kaféer, vinkällare, kyrkor, springbrunnar och pittoreska torg lockar; det lilla samhällets harmoni.

Ja men visst, så klart jag vill rekommendera alla att åka dit !
Helt underbart ! 

I början av veckan lade jag ut några bilder på detta fantastiska land och landskap och ni skulle gissa vart vi skulle resa. Tack för alla svar jag har fått. Ni var duktiga och många gissade helt rätt ! FRANKRIKE och PROVENCE, SÅ KLART !

Jag skulle nästan kunna säga att här doftar det timjan, pinjeträd och lavendel i massor. Underbara dofter och som det växer här !

Man kan väl säga att bara namnet får oss att drömma oss dit med ljumma sommarvindar med dofter av vitlök, Medelhavet, timjan och förstås Lavendel.

Bilar man upp i Luberonbergen så har man en fantastisk utsikt över Lavendelfälten och man passerar många små fina byar. Cyklar man däremot så är det lite tungt, mycket uppförsbackar. I alla fall tycker man det. :)

Det är härligt att stanna upp i en liten by och få svalka sig med lite kall dricka under de varma tiderna, kanske med en iskall öl eller en espresso.

Ett  tips att besöka är Klosterträdgården Prieuré de Salagon i Mane, ett benediktinerkloster från 1100-talet. Väl värt en titt.

Friluftsmuseum där man kan lära sig mer om Provences alla växter. Här finns bland annat en lavendelutställning. www.musee-de-salagon.com

Naturkosmetikakedjan l'Occitane startades i Manosque och där ligger också företagets fabriksbod, i korsningen Bd Elemir Bourges-Avenue Jean Giono.Lite mer info kan du få hos Franska turistbyråns hemsida: www.franceguide.com.TREVLIG HELG !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...