Italiensk bruschetta efter vårlik promenad


Lite från gårdagen i solen.


Än blommar mina fina engelska pelargoner så fint.


Solig promenad


Ett orangeri skymtar i bakgrunden i vinterskrud


Än har inte isen gett sig


Koltrasten, en av mina favoritfåglar
Den räknas som den mest utbredda trastfågeln i Europa
Tidigare var koltrasten en utpräglad skogsfågel men den har sedan mitten av 1800-talet bosatt sig i parker nära bebyggelse samt i trädgårdar sedan dess

1962 blev den utsedd till Sveriges nationalfågel i en omröstning av svenska folket i DN

Den här italienska bruschettan kan vara god att fixa till efter att man varit ute på vintrig och solig promenad då det andas vår i luften


BRUSCHETTA MED AVOKADORÖRA OCH TOMAT

Bruschetta är en grillad italiensk favoritmacka med vitlök. Den har jag toppat med en god och fräsch avokadoröra.

Antal portioner
2 port

Ingredienser
2 st baguetter
2 msk Svenskt Smör
1 st vitlöksklyfta

Röra:
250 g KESO® cottage cheese naturell
1 st avokado
1 tomat
1⁄2 st rödlök
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Dela bröden. Blanda smör och pressad vitlök och bred det på bröden. 
Rosta i ugn 3-5 min. 
Dela och gröp ur avokadon. 
Skär den i bitar. 
Tärna tomaten och hacka rödlöken. 
Blanda cottage cheese och övriga ingredienser. 
Krydda och fördela röran på de varma bröden.