måndag 23 februari 2015

Mat på en Måndag


Nu när det är Måndag igen och vardagen här på  nytt, så är ett matrecept på gång igen 
som ett litet tips för er läsare.


Lite bilder också på våraningar bjuder jag på.




Nu börjar snödropparna ändå titta upp men dom får kämpa sig genom lite tunt snölager som kom häromdagen, i alla fall på vissa ställen.




Så här såg det ut igår i ett samhälle i bygden. Snön som kom i Lördags kväll finns fortfarande kvar.













Middag på momangen! Jag tror det är många som har en dröm om den perfekta vardagsmaten. Den ska gå lätt att laga, vara omtyckt av alla och dessutom någorlunda billig och inte fullproppad med onödiga kalorier. Håller ni med ?

Vill du få lite mer lugn och ro hemma i köket och inte tillbringa så mycket tid till att stå vid spisen, det finns mycket annat att göra också ? 

Skippa då en avancerad matlagning ett tag och laga god och enkel vardagsmat som hela familjen gillar.
Ta istället och välj snabba, goda och lättlagade recept som håller dig mätt länge och ändå du kan njuta av och att den är vällagad.
En av mina absoluta favoriter i vardagen är den här rotfruktsgratängen
 som får gå i repris här hemma då och då.


Källa: ARLA


ROTFRUKTSGRATÄNG

Rotfruktsgratäng som sköter sig själv i ugnen, det är vällagad och snabblagad vardagsmat när den är som bäst!
Antal portioner
4 port

Ingredienser
750 g mjölig potatis
1 st palsternacka
1 st stor morot
1 st purjolök
2 dl Arla Köket® riven ost mager
1 tsk timjan
2 dl Arla® mjölk
2 dl Arla® vispgrädde
1 tsk salt
1⁄2 tsk peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternacka och morot. Skiva potatis, palsternacka och ev morot. Strimla purjolöken. Blanda alla grönsaker, ost och timjan i en ugnssäker form. Blanda mjölk, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 45 min.

SERVERINGSFÖRSLAG:

Servera med kassler eller rökt kalkonkött.

TIPS:

1 st stor morot kan bytas mot 6 st små.














1 kommentar:

  1. OJ, rotfruktsgratäng, det är gott! I går gjorde jag en soppa från ICAs recept, med palsternacka och broccoli och lite smulad ädelost över. Jättegod. Det är faktiskt enklare än man tror att slänga ihop en soppa. Nu ska jag snart ut igen. Inte en snögnutta kvar här.
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera