måndag 2 mars 2015

Måndagsmat





Hej Måndag !

Så var det ny Måndag igen. 

Nog dags att pyssla om blommorna nu så att de blommor snällt snart. Ska peppa dem med lite blomnäring nu.

Jag gillar Mårbackapelargonen och under veckan som kommer så ska det bli ett par till Mårbacka här hemma. 





Jag brukar när jag köper en Mårbacka plantera om den i näringsrik jord och gärna i en större kruka. Så låter jag den stå ljust och i ett skyddat läge. 





Blomsterfägring








Söndagens "slarvmat" får idag vägas upp av något nyttigare. Pizza kan vara gott någon enstaka gång men jag är definitivt ingen "fantast" av denna maträtt. 

Så istället delar jag med mig ett matrecept som ska stå på bordet idag. 
Tycker verkligen om fisk i olika dess "skepnader" och nyttigt också.


Bild: Receptbanken



Apelsinfisk (4 port) 

600 g fiskfilé 
1/2 tsk salt 
2 1/2 dl Kelda mellangrädde 
1/2 msk vetemjöl 
1 1/2 msk konc hummerfond 
rivet skal av 1/2 apelsin 
1/2 tsk timjan 
1/2 dl hackad gräslök 

Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.
Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta.
Låt det koka upp och lägg ner fisken.
Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock.
Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.
Servera med ugnsstekta rotfrukter. 

Receptet är från Arla






2 kommentarer:

  1. Ser väldigt got ut! Tack för länken... många bra recept där :)
    Pelargonerna börjar skjuta nya skott nu och jag måste nog ta och klippa ner dem lite och sen blir det omplantering lite längre fram.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst, så mycket trevligt man har framför sig nu när det nalkas vår. Så trevligt att jag hittade din länk till 365 foton på din fina blogg. Jag fick inspiration att sätta igång med en sådan jag också. Tittade även in på din blogg då 365.....så många jättefina foton du tagit och hittat ideer till varje dag.
      Önskar dig en fin dag !
      Kram Marie

      Radera