tisdag 19 maj 2015

En bypromenad
Jag tillhör inte fantasterna som ligger och steker sig på en sandstrand, däremot gärna 
ett strövtåg på en öde sandstrand med lugn och ro. Njuta av dofterna från hav och tång, lyssna på alla ljud från vågorna och fåglarna utöver havet. 
Men om en månad har säkert de första badarna haft sin badpremiär.
Gårkvällens lugna promenad i kvällssolen och de skirt grönskande landskapet är en lisa för själen.
 Mitt bland det gröna gräset i skogen såg jag en växt som lyste blodröd. Tror det ska vara en blodlönn eller kan det vara en japansk dvärglönn eller......   ?? Är det någon som vet......  ?
Templets gamla målningar om än rätt mycket flagnat idag....men minner om forna tiders verksamhetJa, vi hoppas verkligen att detta vackra tempel ska få bli orört. 
En av de vackraste platserna jag vet här.
Vårt underbart vackra tempel. Där kan man sitta länge och njuta av den vackra utsikten och kanske också meditera. Om man har riktigt tur kan man få ha kossorna som sällskap bakom sin rygg då.
Men det finns ett betryggande stängsel mellan då :)
 Rundtempel med takmålningar av Pehr Hörberg, en av landets mest kända kyrkomålare. Takmålningarna är en allegori över bergshanteringen i Åtvidaberg. Baron Eric Göran Adelswärd lät bygga Templet år 1809 vid Bysjöns södra strand.


Här står fina kossor på rad :)
E/S Vågspelet är den fjärde upplagan av musikbåtar i Bysjön.

Den är en eldriven farkost försedd med skovelhjul. Tyst och värdigt glider hon fram över Bysjön utan buller eller avgaser.
Man kan förbeställa smörgås, kaffe och bulla.
Ibland bjuds underhållning ombord.
Nu är vandringen kring herrgårdens ägor väldigt grön och det är hur lummigt som helst.
Massor, massor av fågelsång får man sig till livs under promenadens gång. 
Men gisses vad det är svårt att fånga dem i kameran :)
Inte en enda blev det idag :(Ett par gamla foton slank med här också nedan.Nu går vi mot en ny dag och jag önskar att den blir bra för er !

4 kommentarer:

 1. Det var en lisa fr själen att få vandra i dina bilder denna förmiddag. Vilken plats, det där templet! Härligt gröna färger på bilderna.

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för en underbar promenad Marie - templet i särklasss!
  kram

  SvaraRadera
 3. Varmt tack för den härliga promenaden! Så vackra omgivningar du har och det där templet var verkligen fint och vilka tänkvärda ord. Undrar vem som tänkt dem?
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Tror vi är lite lika... gillar inte heller att "steka" på en badstrand... men sköna promenader... i lagom takt med kameran som sällskap... det gillar jag :) Tack för den fina promenaden... intressant läsning om templet... tack, tack!
  Fantastiska blomsterfoton - snyggt med den svarta bakgrunden!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...