måndag 6 juli 2015

I hettans spår.....Nu är vardagen här igen och dagarna i förra veckan var verkligen heta. 
Någon i familjen som inte var så förtjust i hettan var den lilla här nedan.
Hon hade tappat aptiten som brukar vara rätt stor annars. 
Men det händer ju att vi människor också gör det när det är riktigt hett och vid 30 grader som det har varit en vecka så är det nog inte så konstigt att aptiten inte är på topp. Hon har fått lite avduschning då och då och friskat upp sig med lite blöta handdukar lite här och var på kroppen. Hon har sett rätt så nöjd ut inbillar sig matte :)
Med mobilkameran i högsta hugg så fångade jag några vackra rosor i vår närhet  som är en fröjd för ögat och sinnena.
rosorna har vuxit så det knakar och spricker ut i överflöd runt en 
elstolpe och frukträd som de stor vid :)
Schersminen har nu slagit ut i full blom och det är en stor, grann buske att både njuta av för ögat men också dess underbara doft den sprider runt omkring sig i trädgården.
Det är inte bara vi människor som har glädje av den. Om vi har sådana buskar i våra trädgårdar så får vi flitigt besök av humlor som verkligen gillar den.

Krolliljan är i blomning nu och det går att se stora, stora gräsytor med sådana nu här i omgivningarna mellan juni - augusti.
Den finns i södra, central och östra Europa till Kaukasus, Turkiet, västra Kina, Mongoliet och Sibirien.
Blåklocka, mäktig och stor.
Blåklockor finns i tio olika sorter.
Det finns både små och stora.
Det finns Ängsklocka, Stor Blåklocka, Knölklocka, Hässleklocka m fl


Nu kan jag avslöja att möllan ni ser i bakgrunden nu ska restaureras :)
Den ska få nytt "maskineri", lite nya brädor, lite målarfärg. 
Med andra ord lite kärlek.
Sen ska den sättas i sin grund igen. 
Förresten så är den "befolkad"periodvis. 
Men inget bo eller några ungar finns där. Men en liten ödla har siktats där ibland.
fortsättning följer.......


Fåglarna som haft sina bon bredvid vandra i ett fruktträd har hunnit flyga ur sina respektive bon.
Det var märkligt tyst i helgen som varit runt omkring utan massa fågelkvitter.

Ha en bra dag !
6 kommentarer:

 1. Känns väldigt bra att den där hettan är över... synd om både djur och andra som inte klarar av värmen så bra. Förresten hade jag nog behövt våta handdukar jag också...
  Så många fina rosor... måste säga att jag tror aldrig jag haft så fina rosor här som i år... inga löss har trivts i det svala vädret som rådde fram till "värmechocken"... krolliljorna är tyvärr uppätna av liljebaggarna och schersminen är just överblommad...
  Fågelungarna är utflugna här också, men pappa gråsparv har visat sina barn vårt fågelbord där det vankas lite ätbart året runt :)
  Ska bli kul och följa väderkvarnens restaurering!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, våta handdukar hade inte varit så dumt på en själv också. Men bra att vädret har varit uselt fram till nu så att inte massa ohyra har kunnat slå rot i våra vackra rosor. Alltid något gott det fört med sig med det dåliga vädret som varit.
   Visst är det trevligt att ge fåglarna lite mat även nu. Det gör jag också. Kul att pappa gråsparv har visat sina barn att det finns mat att tillgå jämt hos dig.
   Ja jag får fram med mobilkameran snart och dokumentera framstegen vad gäller väderkvarnen :)
   Ha det gott !
   Kram

   Radera
 2. Vad jag gillar dina foton! Blåklockan är ju helt fantastisk... Jag är just nu i söndra Frankrike och blir litet moloken över att fågelkvittret har upphört. Jag vet ju att det sker runt midsommar men denna kalla vår var fågelsången det enda vårlika vi hade i Skåne under maj-juni. Men jag får glädjas åt andra saker när jag kommer hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmt tack, kul att höra att du gillar min bilder ! Gör mig glad :) Är väl betydligt varmare i dina trakter i södra frankrike än här i Östergötland. Vi har dock haft uppåt 30-gradersstrecket i värme och då kokade jag nästan :) nu är det lite mer behagligt, + 18 grader.
   Men jag förstår att du har det fint och vackert där nere. Hoppas du får njuta av lite smått och gott som du gillar både i frankrike och i skåne framöver.

   Ha det gott !
   Kram från Marie

   Radera
 3. Våran Hjo-Hjo låter också maten stå. Det är anmärkningsvärt. Schersmin eller jasmin, det är frågan. Vi har också en buske nämligen och förra sommaren tog jag redan på det - och har nu glömt. Tror jag skrev om det i bloggen, om jag orkar leta.

  SvaraRadera
 4. Fina blommor! Och ja, +30 är i varmaste laget :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...