tisdag 4 augusti 2015

i blåbärsskogen

Ännu en dag utan regn. Kors i taket !
Sol men en del blåst. Temperaturen runt 22 grader.
Blev lite mer blåbärsplockning idag också. Vildsvinsvarning mitt på ljusan dag en bit ifrån men vi vågade oss ut iaf i blåbärsskogen ändå. 
Nu är det inte långt kvar tills vi kan se skördemaskinerna ute på gärderna. Vetet lyser alltmer gult.
Att vi är inne i augusti är inte att ta miste på. Inte bara för att säden börjar bli allt mer mogen utan för att jakttornen börjar ses om eller sättas upp lite här och var i landskapet.
Här lyser augustifärgerna i lite mer gult i skogen men den vita vackra mossan lyser ljusgrå och blir 
fin kontrast i naturenBlir nog en runda till i skogen och plocka hem lite mer bär, men i morgon ska det visst bli regn.
Nu börjar dock blåbären bli övermogna och vissa spricker bara man snuddar vid dem.Medans vi gick där med näsan ner bland blåbärsriset tittade en nyfiken filur
 fram från en håla i marken. 
Inte direkt mina favoriter men kunde förstås iaf inte låta bli att fota den.
Här är det en annan som sticker upp bland blåbärsriset. En som sitter snällt och väntar och följer oss i hälarna under plockningen.Lingonen lyser röda överallt också men något plock av dessa blir det nog inte än.
Ja så var det en fågel som kom i min väg när bärplockningen var över. Jag borde låta bli knappen till kameran för just nu är jag inte överens med de som har vingar. Jag hann inte ens med rätt inställning på kameran.  Dom ska sitta snällt still så jag hinner fixa sådant ! :) :)
Så det här blev ett magplask så det stänkte om det. :)
och detta blev en huvudlös fågel med bara vingar i stort :) :)
Tala om en glad amatör :):)


Nu önskar jag er alla en resterande fin vecka !2 kommentarer:

 1. Vilka ljuvliga bilder !! Ja, även fågelns eller var det kanske fotografens lite huvudlösa magplask ;-) Skulle gärna gå i skogen och plocka blåbär vilket jag gjort många gånger men det var väldigt många år sen. Då fanns det ingen vildsvinsvarning iallafall inte vad jag kände till och det man inte vet kan man knappast frukta. Favorit eller ej men små krabater som sticker upp i naturen kan vara svåra att låta bli att föreviga med kameran.
  Ser jag inte en King Charles Spaniel sticka upp nosen här mitt i naturen !! Åhhh... min dröm sedan länge är en vovve som ny familjemedlem och just den ras du har var vi på väg att köpa som valp för nästan exakt två år sen. Dessvärre sattes många käppar i hjulet i vår lilla förening där vi bor. Det blev ingen vovve men jag går ännu i väntans tider i hopp om att snart kunna sälja vår bostad och köpa vår lilla Fannie/Funny. En lång historia som jag inte ska gå in på för det blev visst en lite lång kommentar här ;-)

  Roligt att du fått ordning på Lördagstemat med länkar och allt. Väldigt uppskattat och jag hoppas vi blir många som hänger på. Ha en skön fortsatt vecka Marie !!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder! Det är inte vanligt att man ser bilder på Mördarsniglarna och de beskrivs med positiva ord men dina bilder är fantastiska av det där krypet! Och blåbär som är så gott! Här är de så små i skogarna om de ens finns! :) Och både blåbär och lingon blir så fint på bild! :)
  Tack snälla för dina ord i min blogg! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...