söndag 8 november 2015Morgonregn här just nu. Men vad gör det när man sitter inne i värmen och har det gott och morgonkaffet bredvid sig.
På menyn här hemma idag står det fiskgryta med saffran.
Nu börjar ju saffransstider så även i mat och bröd.
Nu börjar jag lockas av att vi snart närmar oss första advent och förberedelserna med detta. Som att sätta upp julgardinerna, baka saffransbullar, ljusstakarna som ska fram m m
För mig en riktig mystid.

Några ärenden skulle göras i Linköping för ett tag sedan och då passade jag på att stanna
 till i Trädgårdsföreningen och fota lite grann och ta mig en fika så klart.

På länken här bredvid kan du, om du är intresserad, läsa om dess historia, klicka HÄRByggnationen av de bägge husen som ligger på båda sidor om huvudentrén påbörjades 1864. År 2000 utfördes en omfattande restaurering av parken och då rekonstruerades husen till ursprungligt skick.
Från första början var husen placerade närmare varandra, men på 50-talet flyttades de isär. Det ena huset har tidigare använts som föreståndarbostad och det andra har fungerat som arbetarbostad samt utbildningslokal för trädgårdsmästare.Tänk att det blommade en del fortfarande i deras blomlister i parken. 
Det är november och det gör det.....Trädgårdsföreningens fontän har inte bara vatten som sprutar utan även ljud och ljus.
Fontänen är i drift från klockan åtta på morgonen till tio på kvällen. Fyra gånger per dag (kl 12:00, 16:00, 18:00 och 20:00) startar fontänprogrammet. Då sprutar fontänen vatten ackompanjerat till musik under cirka sex minuter. 

Fontänprogram
Varje årstid har sin specifika ljussättning samt 3 st melodier, en klassisk, en modern och en lekfull  Dessutom finns program för speciella tillfällen. Mellan programmen lyser fontänen med ett sobert varmvitt ljus.

Länk HÄR


Det här fina lusthuset står i parken med en damm runt om sig.
Jag har haft ett inlägg om parken och även om det här lusthuset tidigare i år.
Om du vill titta lite närmare på det så kan du klicka HÄR

Innanför dessa glasväggar serverades det både mat och kaffe.En blomsterhandel är också inrymd här och det finns mycket fint att välja bland om man vill köpa med sig hem någon fin blomma. En av mina laster ligger här ovan på fatet. GOTT ! :)I den här lummiga miljön smakar nog det mesta gott :)Den här blomman har sett sina bättre dagar.....Så vände vi tillbaka till stans gator och hemåt igen.
Kan konstatera att vackra gamla hus borde man ge sig tid till att granska lite mer, för det finns det gott om både här och där.


Fin söndag till er alla !
3 kommentarer:

 1. Kul att komma till Trädgårdsföreningen! Den besöker jag då och då när jag hälsar på min syster som bor i Linköping! Har sorgligt nog missat fontänprogrammet men nu vet jag att det finns och kan passa in tiden nästa gång.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig en fin söndag till dig också !

   Radera
 2. Vad mycket fint det finns här i världen. En fördel med bloggarna är att man blir uppmärksammad på en del finheter. Nästa gång i Linköping (det är ytterst sällan) ska jag titta runt litet mer. Tack för de fina tipsen. / Britt

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...