fredag 11 december 2015

Ernst apelsinsill




Så där, nu har Ernsts sill blivit klar här i stugan. 
Vet inte än hur den smakar riktigt men är nog rätt säker på att den kommer att smaka gott till jul.
Den ska stå minst två dygn innan avsmakning.






Ingredienser:
450 g inläggningssill
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika 12 %
1 rödlök
3 lagerblad
5 stjärnanis
0,5 apelsin i skivor
1 apelsin, zest (skal)


Gör så här
Koka upp 1-2-3-lagen (ättika, socker och vatten) tillsammans med stjärnanis och lagerblad, se till att sockret har löst sig. 

Skala och skiva rödlöken i tjocka skivor. Tvätta och riv skalet på en apelsin med ett rivjärn. Skiva halva apelsinen i skivor. 

Öppna burkarna med sillen och sila av spadet, skär sillen i 2 cm tjocka skivor. 

Varva lök, apelsin, zest med sill och täck med lagen, låt stå minst två dygn


Ha en bra fredagskväll !

3 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut! Jag har också liknande glasburkar som jag förvarar torkade trattkantareller i. Fin fredagskväll till dig. Kram

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut :)
    Ha en fin lördag Marie!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Alltid trevligt att pröva något nytt på julbordet! Verkar vara en god sillinläggning!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera