Så där ja.....dan före dopparedan.....
Nu är vi snart där, alltså vid JULAFTONEN som många barn längtat efter och även vuxna.
Här i "stugan" fortsätter julpysslet och köket är ett välbesökt ställe :)
Jag fortsätter på Ernst Kirchsteigers linje den här dagen också.
Gillar verkligen många av hans recept som både smakar gott och inte heller har så många ingredienser.
Det går relativt fort och många är enkla att göra.
Det gillar jag.
Det går relativt fort och många är enkla att göra.
Det gillar jag.
Ädelostbakelse
Bild lånad från RECEPT.NU
Ingredienser:
ca 250 g smördeg
200 g dadlar
200 g valnötter
200 g ädelost
1 ägg
bullformar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ut ca 10 x 10 cm rutor av smördegen och klä bullformen, låt kanterna av degen sticka fram som "hundöron". Fyll formen med dadlar, valnötter och ost.
Vispa upp ägget och pensla den utstickande degen.
Grädda i ca 10 minuter tills degen fått vacker färg och osten har smält och börjat bubbla något.
Blir nog en liten start med dessa godingar redan i kväll :)
Blir nog en liten start med dessa godingar redan i kväll :)
Jag håller med. Korven jag gjorde och sillen blev också bra efter hans recept. Dessa små bakelser har jag dock missat, men ser god och enkla ut att göra. God Jul ! / Britt
SvaraRaderaÖnskar dig en riktig GOD JUL!
SvaraRaderaKram Karin
Det receptet har jag bakat av och det blev jätte gott, för dem som gillar mögelost m.m. och det gör jag (vi).
SvaraRaderaMen jag är ingen bagare eller konditor det blir oftast hipp happ men så länge man kan äta 'baket' är det okej.
Ser att du är duktig på mycket, bravo.
GOD JUL/ Eva