måndag 21 december 2015

Mums a la Ernst


Välkommen julvecka.....

I helgen provade jag Ernsts Janssons rotfruktsfrestelse och jag säger bara ett ord om denna Janssonvariant,
JÄTTEGOD !!!!
Kan verkligen rekommendera detta recept som en variant till den annars mer klassiska Jansson till julen.
Jag ändrade dock lite i receptet.
Jag tog bort mjölken och använde bara grädde.
Dessutom strödde jag på ströbröd över rätten i slutet av tillagningstiden.
Jag tyckte den blev lite mer frasig av ströbrödet, vilket jag gillade.


Janssons rotfruktsfrestelse skapad av ERNST

Bild lånad från RECEPT.NU

Ingredienser:
200 g rotselleri
350 g morötter (2 stora)
600 g sötpotatis
200 g lök (1 stor)
3 dl grädde
1 l mjölk (börja med 0,5 l)
125 g ansjovis
200 g lagrad ost
peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. 
Skala och skär ner alla rotsaker i 2 x 5 cm stora stavar. 
Riv osten grovt. 
Blanda alla ingredienser med ansjovis, grädde och 0,5 l mjölk i en stor skål. Spara resterande mjölk till att toppa upp gratängen med om det behövs. 
Lägg upp rotsakerna i en ugnsfast form.









9 kommentarer:

  1. Jag blev också imponerad, fast har inte frestats testa än. / Britt

    SvaraRadera
  2. Helt klart en intressant variation på Janssons frestelse! Får nog lov att testa den, gillar rotsaker mer än vanlig potatis!
    Passar på att önska dig en GOD JUL!

    SvaraRadera
  3. Det låter jättegott. Men jag vill nog åxo Ha grädde. Man är lite van det liksom.

    Ha det gott och God Jul.

    SvaraRadera
  4. Ser verkligen gott ut... ska jag nog testa :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du också tycker den är god :)
      Ha det gott !
      Kram

      Radera
  5. Låter gott som variant, även om jag är förtjust i den klassiska. Har inte lagat någon egen i år ännu, men har ansjovis i kylen så nån dag blir det säkert ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul du tittade in på min blogg. Välkommen åter !
      Gott att pröva lite nya recept och Ernst Apelsinsill blev jag inte besviken på

      Radera