måndag 28 december 2015

Vad ska jag ha till fläskfilén på nyårsafton.......Västerbottenpotatis....



Somnade sent, sent i natt och vaknade tidigt, tidigt i morse av traktor som 
var ute och röjde snö. 

Tände upp julstjärnor, satt på kaffebryggaren, drog på mig morgonrocken och tände levande ljus
sen var det klart för dagens första kopp med kaffe.
Frukosten då.....nä den får allt vänta lite. "Kaffetarmen" skrek tämligen gällt efter en god
kopp kaffe och då kan inget hejda den.



I förra inlägget skrev jag om fläskfilé till nyår.
En del gillar fläskfilé med pommes till, en del med potatis, en del med bara en sallad till.
I år tänkte jag pröva med VÄSTERBOTTENPOTATIS till köttet.

Hittade ett recept HÄR, kokaihop.se, som jag tänkte använda mig av.

4 PORT. INGREDIENSER:
800 gram
mandelpotatis
1 st
rödlök
1 dl
creme fraiche
1 dl
västerbottenost, riven
0.5 msk
olivolja
0.5 st
citron pressad

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka potatisen. Finhacka rödlöken. Stöt potatisen grovt och blanda ner creme fraiche, västerbottenost, lök och olivolja. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Nu väntar frukosten och jag önskar er en fin måndag på alla sätt !

KRAM !


5 kommentarer:

  1. Låter absolut gott. Här blir det nog potatisgratäng med ädelost i. Det kommer nog att gå ner.
    Men vill man ha någon sås till, kanske din potatis är bättre. Lycka till. / Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums...vad gott med ädelost i din potatisgratäng. Tror jag måste pröva det till trettonhelgen. Men någon sås behövs nog inte när det är potatisgratäng.

      Ha en skön måndagskväll ! /Marie

      Radera
  2. Mums... ser verkligen kalasgott ut! Nyårsafton är vi ensamma och efter Lasses önskemål så blir det traditionsenligt här med smörgåstårta på kvällen... men på nyårsdagen då blir det något i köttväg med potatisgratäng :)
    Ha det gott!
    kram

    SvaraRadera
  3. Det låter ju jättegott, och tack för tipset.

    Gott Nytt år!

    SvaraRadera