torsdag 21 januari 2016

Torsdagstema






I like........21 januari

Klicka HÄR för att titta på vad andra gillar.



Mandelplättar och raw jordgubssylt med chiafrön

Så här gör jag mina mandelplättar och sylt.


Raw Jordgubbssylt med chiafrön:

250 g jordgubbar, tinade
2 msk chiafrön
3-4 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och mosa gärna bären lätt med en gaffel. 
Jag föredrar att mixa det lite lätt om jordgubbarna är lite hårda.
Häll upp sylten i en väl rengjord burk. 
Låt stå minst en timme i kylen innan servering. 
Sylten håller ca 1 vecka så passa på att använda till din frukost.

Plättar med mandelmjöl:

6-8 stycken

2 ägg
1/2 dl mjölk, jag tog mandelmjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
kokosolja eller smör till stekning

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till plättarna i en mixer. 
Låt stå och svälla i ca 10 minuter. 
Klicka ut ca 1 dl smet åt gången. 
Stek på svag värme.

Servera med sylten eller bär och eventuellt grädde.

Kokosgrädde

1 burk ekologisk kokosmjölk (Kung Markattas är bra att vispa) som stått kallt flera timmar i kylen eller 1 timme i frysen


Önskar er en trevlig torsdag !

Kramkram på kramens dag idag


9 kommentarer:

  1. Men åh vad gott det låter. Jag använder mycket chiafrön. Fast senast hade jag dem i pannkakssmeten. Men till sylt var något nytt. De sväller ju så det var ett bra tips. Och pannkakorna låter som en riktig lyxvariant. / Britt

    SvaraRadera
  2. Mums, det ser riktigt gott ut! Jordgubbssylt är en av mina favoriter men där har jag aldrig haft i några chiafrön. Använder chiafrön i matbröd, det blir bra resultat!
    Ha det gott och kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Tack för det tipset. Ska absolut provas. Kram Lotta.

    SvaraRadera
  4. Chiafrön i sylten var ju spännande, det ska jag också prova!

    SvaraRadera
  5. Oj så gott det såg ut, har nog aldrig testat mandelmjöl. Jag är så lat att jag oftast köper färdiga pannisar, skämskudde fram...

    SvaraRadera
  6. Både ser och låter gott. Har inte börjat med chiafrön men har ju läst mycket om det. Ska bara komma till skott först.. Trevlig vecka!

    SvaraRadera
  7. Spännande... ser såå gott ut! Tack för receptet :)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Himmelskt gott både låter det och ser ut ! Vanilj, honung, mandel, kokos.. helt underbara ingredienser. Chiafrön är nytt för mig så det måste jag titta efter :-)
    Trevlig helg !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen himmelskt gott var det ! Det här kommer att vara på min meny ofta :)
      TREVLIG HELG ANITA !

      Radera