Den eviga matfrågan.....


Nu börjar det glesna på stränderna  med turister som lapar sol och barn som leker på sandstränderna.
 Många är det som legat på rygg och blivit bruna och njutit av en fin sommar.
Då kan ju behövas lite svalkande drycker och glass emellanåt då.


Strandkioskerna går nog som smör i solsken somriga, vackra dagar.

och det finns de som är lurviga på fyra tassar som också gillar ryggläge, iaf ibland :)


tror faktiskt att hon ligger och smygtittar när jag fotar henne :)

Vad ska vi äta idag......?
Så var det matfrågan som vanligt som ska lösas och idag ska det bli Viktväktarnas goda spätta.

Bild lånad från Citygross

 Detta matrecept ingår i ett av Citygross matkassar från Viktväktarna.

Ugnsbakad spätta med  chilisås


INGREDIENSER:
400 g potatis
300 g spätta
0,25-0,5 tsk salt
1 krm peppar
0,5 tsk flytande margarin
0,25 purjolök
0,5 röd paprika
1,25 dl matlagningsgrädde
4% 
1,5 msk chilisås het
0,25-0,5 tsk curry
0,25-0,5 tsk sambal oelek
0,25 romansallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
3. Krydda sen med salt och peppar, rulla ihop och lägg i smord ugnsfast form. Strimla purjolök och hacka paprika
4. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, curry och sambal och häll över fisken. Sätt in i ugn i ca 15-20 minuter.
5. Servera fisken med potatis och sallad. 

Tips!
Anpassa styrkan i smaken efter det ni gillar, mer chili eller mer curry, valet är ert! Smaka av innan ni slår såsen över fisken.

Ha en fortsatt fin söndag !




Kommentarer

  1. Haha ... jag tror du har rätt ... Elsa smygkikar på dig!
    Ugnsbakad spätta ... mumsigt så det förslår - tack för receptet!
    Ja, nu börjar väl semestrarna vara slut och snart börjar skolorna igen ... då är det en skön tid på Öland :)
    Ha det fortsatt gott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så gott det där såg ut, tack för receptet, det måste jag prova! Jag såg att bilden var lånad från Citygross, annars hade jag frågat varifrån tallriken var, den var ju så snygg!

    Vilken gullig bild på hunden som kikar fram bakom tassen ♥

    Och nu är receptet utskrivet, måste provas med torsk i morgon, det blir nog lika bra som spätta :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar