onsdag 31 augusti 2016

Fotoutmaningen 2016 (253) Höstblomster
111. Höstblomster (253/366)


Kärleksört
Namnet kärleksört tros komma av att den länge använts för att både spå i kärleksfrågor, samt för att vara ett sätt att visa hur länge kärleken hålls vid liv.

Två kvistar hängdes då i en takbjälke och utifrån hur de vred sig, emot eller ifrån varandra, så kunde det utläsas hur det stod till med kärleken i hemmet. Den har också använts för att läka och rena sår, speciellt brännsår och odlades redan i de gamla klosterträdgårdarna.

Kärleksört är dessutom en bra pollenkälla/nektarkälla för nyttoinsekter och blommar från augusti fram till frosten.


12 kommentarer:

 1. Vacker närbild på en av höstens blommor ... fina färger och vackert med det korta skärpedjupet. En av höstens favoriter!

  SvaraRadera
 2. Vacker bild på vacker blomma.

  SvaraRadera
 3. Fin bild på kärleksörten och intressant information om växten. Där fick jag lära något nytt!

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag lite vilsen här när du samlat allt på samma ställe men det gjorde du rätt i, lättare med en än två. En väldigt vacker bild till temat och intressant läsning.

  SvaraRadera
 5. Å, spännande! Du kanske visste det här redan? Själv upptäckte jag i morse ytterligare en fördel med att fota, och att blogga, nämligen att man googlar oftare på sådant man undrar över. Som i dag när jag lade upp en bild på en humla med pollenkorgar. Jättefin bild på kärleksörten, så skir och fin bild och jag gillar den ljust gröna bakgrunden. Jag har gått och tittat om inte vår skall slå ut snart i rabatten, men den sitter litet mörkt, så jag får nog vänta litet till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrigering ;) Den har visst slagit ut! :)

   Radera
 6. Snyggt med den ljusgröna bakgrunden. Härlig rosa ton på blommorna.

  SvaraRadera
 7. Kärleksört tycker jag är så fin. Den finns i många nyanser vit/rosa/röd.
  Ha nu en mysig helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...