måndag 15 augusti 2016

Frosseri i böcker


Haft ett varmt, soligt väder idag och mycket uteliv. Har kunnat gått i bara t-shirten under de varmaste stunderna.

Lite planering inför höstens första månads intågande så är bokläsning verkligen en av mina favoritsysselsättningar och inte bara under höst och vinter utan året om.


Tänkte i år vara med i en bokcirkel där man läser en bok under två veckor och lämnar tillbaka boken till den arrangerande bokhandeln för att sedan påbörja en ny bok efter det osv..
Alla böcker är nyskrivna och aktuella.
Det finns många boktitlar att välja på.
Det är bara att frossa !


Några böcker som finns på min önskelista är bl a


I den här boken möter vi Tannie Maria, som är medelålders sydafrikansk änka bosatt i Klein Karoo i det inre av Kapprovinsen. 
När centralredaktionen lägger ner Tannie Marias matspalt 
och för att blidka tidningens finansiärer får hon frågan 
om hon i stället kan tänka sig att bli the Gazettes samlevnadsexpert. Tannie 
Hon säger ja till uppdraget fast under stor tvekan 
men upptäcker snart att hon har en viss fallenhet för att lyssna till människors problem 
och att hon kan komma med goda råd, som hon kryddar med lämpliga matförslag.


Lawrence Anthony ägnade sitt liv åt att skydda hotade djurarter och värna naturen. När han ombads att ta hand om en flock vilda elefanter tackade han motvilligt ja. Elefanterna var aggressiva och misstrodde människor; flera i den ursprungliga hjorden hade skjutits ihjäl av tjuvjägare. Elefanterna skulle avlivas om han inte tog sig an dem.

Under åren som följde blev Lawrence Anthony en del av elefanternas familj. Genom sitt stora tålamod fick han flocken att lita på honom och han kom att spendera resten av sitt liv åt att skydda och ta hand om elefanterna.

Mannen som talade med elefanter är en varm och gripande bok om en mans kamp för djuren och den afrikanska savannen.


En släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.


Text hämtat ur Adlibris:
Julia lever ensam med sin katt i Wien. En dag kommer hon att bli kompis med Elfriede Jelinek och sluta med att ständigt besvara enkäter som tidsfördriv. Till dess får hon arbeta som språklärare för överambitiösa företagsledare och underpresterande ungdomar.
På en parkbänk möter hon Ben och kärlek uppstår. Allt är perfekt, förutom det lilla faktum att Ben bor i en buske…
En härlig kärleksberättelse om att våga välja med hjärtat och se bortom yta, förväntningar och trasiga kläder. Text hämtat ur Adlibris:
Jean Perdu vet precis vilka böcker de olika kunderna bör läsa för att orka med sina livsproblem. I sin flytande bokhandel, en pråm som även kallas Det litterära apoteket, säljer Perdu romaner som medicin för att kurera livets plågor. Det enda hjärta han inte kan laga är sitt eget, som har plågat honom under 21 år, sedan den ljuvliga Manon från Provence lämnade honom medan han sov. Bakom sig lämnade hon ett brev - som Perdu aldrig kunde förmå sig att läsa.

Förrän en sommar, sommaren som ändrar allt och förmår Monsieur Perdu att lätta ankar. I sällskap av en ung, geniförklarad författare med skrivkramp och en kärlekskrank italiensk kock ger han sig ut på en resa längs Frankrikes floder som tar honom långt in i hjärtat av Provence.

Den lilla bokhandeln i Paris är en internationell bästsäljare, fylld med värme och äventyr, och tillägnad alla dem som tror att sagornas kraft kan förändra människors liv.För en sann hundälskare av stora mått så går det inte bara att missa denna fantatiska och varma bok om hunden Arthur.

Så här skriver Adlibris:

Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. 
De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. 
Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. 
Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. 
Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. 
Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. 
Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. 
Om multisportarnas tuffa tillvaro. 
Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.

"Denna läsvärda boken beskriver med inlevelse vilka strapatser multisportande på elitnivå innebär och vilka positiva följder omhändertagandet av Arthur fick.


Visst är det härligt och stimulerande med böcker ......Nu säger jag hej då och önskar er en fortsatt härlig vecka !


2 kommentarer:

  1. Fina boktips, tack för dem! Historien om hunden som fick flytta till Sverige är ju rörande och väldigt osvensk, måste nog läsas. Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Det blir en mysig höst för dig ... många trevliga boktips - tack för dem! Bra idé med en sån här bokcirkel - tyvärr så finns ingen i min närhet - Åtvidaberg är nog den närmaste ... synd.
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...