fredag 16 september 2016

Boktips - "Introvert: den tysta revolutionen"


Vill verkligen tacka er som tar er tid att titta in på min blogg och ni ska veta att det förgyller upp och sporrar mig att fortsätta.

Skriv gärna och berätta vad ni uppskattar mest på bloggen och om det är något annat ni gärna skulle vilja att jag tar med när jag skriver.


Läser så det nästan brinner här och solen i ryggen.
Det är som gjort för att gå till en vacker, lugn park och sätta sig på en parkbänk och läsa.


En bok som jag väntar på nu är "Introvert: den tysta revolutionen" av Linus Jonkman.

Så här bekrivs boken:

Tänker du först och talar sen eller talar du först och tänker sen? Blir du besvärad när expediter kommer fram till dig i affären eller tycker du bara att det är trevligt? Är du mest kreativ när du arbetar ensam eller när du arbetar i grupp?

I vår tid verkar ”utåtriktad och flexibel” vara de mest eftersökta egenskaperna på arbetsmarknaden, social kompetens värderas högre än yrkeskompetens och den som skriker högst får oftast som den vill. Det är en tid där inåtriktade, eftertänksamma och stillsamma karaktärsdrag har klassats som mentala sjukdomstillstånd. En tid där introversion ofta förväxlas med blyghet, arrogans och asocialt beteende. Inget kunde vara mer fel.

Om vi är introverta eller extroverta är en biologiskt hårdkodad del av vår personlighet. Detta har varit känt och har undersökts av vetenskapen i mer än hundra år. Trots det tillkommer hela tiden ny kunskap i ämnet. Linus Jonkman tar med läsaren på en fascinerande resa genom den introverta världen. Han berättar om sina egna och andras upplevelser som introverta och förklarar skilnaderna på och likheten mellan extroverta och introverta människor. Mycket av den friktion vi upplever i våra liv, både i yrkeslivet och privat, har sin botten i motsättningar mellan dessa båda läggningar. Förståelsen för vad det innebär att vara introvert har ökat avsevärt på sistone. Men vi har ännu inte sett någon platsannons som efterfrågar introverta människor.

I en värld där allt går fortare och fortare och där bruset blir starkare för varje dag kan det rentav vara en fördel att vara introvert, och de som fått den gåvan kan skatta sig lyckliga.

"... en befrielse ... Med personliga anekdoter och dråplig  humor visar Jonkman hur introverta fungerar och hur extroverta missförstår dem." ?Svenska Dagbladet


En bok jag har stora förväntningar på. 
Fortsättning om vad jag tyckte kommer i Oktober.


Ha en riktigt bra dag !
2 kommentarer:

  1. Spännande ämne! Själv har jag hans bok "Själv: kraften i egentid". Jag har inte hunnit läsa den än, men snart så. Det blir intressant att läsa vad du tyckte om din bok sedan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det ett spännande ämne. Den boken du ska läsa av den författaren ser jag fram mot av vad du kommer att tycka.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...