måndag 5 september 2016

(J)orden runt - Frankrike(J)orden runt-resan fortsätter.

Som ni kom ihåg så var det Somalia i Afrika som var i blickfånget förra gången den 30 augusti med boken "En blomma i Afrikas öken".
En bok som alltid kommer att finnas med i minnet över hur kvinnorna 
behandlas m m m m

Nu är det dags att flytta och det till Paris i Frankrike och vem kan motstå det - inte jag iaf :)
Lavendelblomman här intill förknippar jag med de många lavendelfält som finns i Frankrike och används till parfymindustrin men också till vacker prydnad..

"Vid foten av Montmartre", heter boken. Skriven av Britta Röstlund.

Texten nedan är hämtad direkt från boken.

På en boulevard nära Montmartre ligger Mancebos speceriaffär. På en våning ovan bor han med sin familj, och rakt över boulevarden finns kusinen Tariqs skomakeri. Livet går sin gilla gång, men i ett slag förändras hans tillvaro då madame Cat kommer in och ger honom i uppdrag att spionera på hennes man som hon tror är otrogen. Mancebo blir en ambitiös om än nervös detektiv och upptäcker att saker inte är som han trott.
Samtidigt, inte långt därifrån, sitter en journalist på ett café och arbetar. Plötsligt kommer en man och frågar: Väntar ni på monsieur Bellivier? Hon svarar ja, och hamnar på ett kontor med en tillsynes meningslös uppgift - att under några veckor vidarebefordra mail. Efter varje arbetsdag får hon blommor av receptionisten. Varför? Och vem är monsieur Bellivier?

Britta Röstlunds debutroman är en gåtfull, rolig och spännande historia som utspelar sig i Paris. Med stegrande nyfikenhet och fascination följer man berättelsen till det överraskande slutet.


Nu ser jag fram mot att boken snart ska ligga i brevlådan.
Jag kommer att skriva en recension efter att den är läst.

Recensionsdatumet är 10 Oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...