tisdag 25 oktober 2016

Augustnominerad "Fattigfällan"
Stort grattis !

Charlotta von Zweigbergk 
nominerad till Augustpriset !

Jag blev så glad när jag läste att Charlotta von Zweigbergk blev en av de nominerade till Augustpriset. 

En bok som är berörande och i allra högsta grad aktuell idag i vårt land.

Så här skrivs det om boken på ADLIBRIS

"Det är så välskrivet och så viktigt att den här boken borde bli en grundbok i ekonomi för alla svenskar." Dagens Nyheter

"en av årets viktigaste böcker" Gotlands Tidningar

"Fattigfällan är en bok som skulle kunna bli politisk dynamit om nån tar upp den till diskussion, om nån tar människorna det handlar om på allvar - förr eller senare kan det vara vem som helst av oss." Åsa Linderborg, Aftonbladet

VI SVENSKAR TROR gärna att det finns ett tryggt skyddsnät om något händer. Socialförsäkringar och inte minst socialtjänsten ser till att inga blir vräkta eller behöver svälta. Men sanningen är att alltfler glider igenom skyddsnätet, att socialtjänsten på många platser havererat totalt och att den växande skaran fattiga i Sverige möter ett system som misstänkliggör och kontrollerar dem, snarare än att erbjuda hjälp.

Beata har en ordentlig utbildning, en fin lägenhet och har själv uppfostrat fyra barn utan att någonsin vara sen med en enda räkning. Visst, hon har aldrig haft det fett, men hon har blivit expert på att hushålla med sina tillgångar, tagit knäck efter knäck och aldrig varit rädd för att ta i. Hur kunde det bli så att hon som alltid varit så kompetent till sist är en av dem som köar utanför Frälsningsarméns matutlämning? Som tar dyra sms-lån och pantsätter sina smycken för att inte bli vräkt. Det enda misstaget hon begick var att bli långvarigt sjuk.

I Fattigfällan får vi följa Beatas kamp med socialen och hennes strävan efter att försöka få en stunds trygghet för att orka bli frisk innan det är för sent. Beata är ett fiktivt exempel på alla de som farit illa när olyckan varit framme, men allt som händer henne i boken är baserat på verkliga händelser.
En bok jag verkligen ser fram mot att läsa.....3 kommentarer:

 1. Samma här, den här boken skall det verkligen bli intressant att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att läsa vad du tycker om den också. Jag tror den är mycket läsvärd.

   Radera
 2. Mycket tänkvärd bok! Jag tyckte verkligen om den, och det är inte ofta jag blir så provocerad av en bok som jag blev av denna - jag hade inte alls fattat hur svårt det är att få bidrag och hur förnedrande man blir behandlad.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...