fredag 28 oktober 2016

BOKTIPS "Tillsammans är man mindre ensamma", Anna Gavalda

"Tillsammans är man mindre ensam", skriven av Anna Gavalda.

Anna Gavalda, född 9 december 1970 i Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Frankrike, är en fransk författare. Hon är utbildad lärare i franska. Gavalda har nått stora framgångar och vunnit flera 
priser för sina böcker.


Utdrag ur boken:
Camille gör sitt bästa för att försvinna. Hon äter knappt, hon arbetar natt som städerska och bor i ett minimalt oeldat vindsrum. Hennes kontakt med andra människor är ångestfylld och begränsad. Philibert de la Durbellière är en stammande men beläst aristokrat som säljer vykort utanför ett museum. En kväll lyckas han övervinna sin plågsamma blyghet och rädda den medvetslösa Camille från hennes utkylda rum. Han installerar sjuklingen i sin stora eleganta våning en trappa ner, fast han rodnar när han avlägsnar hennes feberfuktiga kläder.
Snart möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, som är mycket stilig men butter och ohyfsad. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Camille börjar teckna – i själva verket har hon en betydande konstnärlig begåvning, fast hon har svurit att aldrig teckna igen. Philiberts svåra stamning minskar då han berättar för Camille om sin beundran för drottning Marie Antoinette. Franck däremot blir dagligen mer otrevlig, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänslor över att ha placerat sin älskade mormor på ett ålderdomshem. Camille kastar fram det halsbrytande förslaget att mormor Paulette ska flytta in med de andra i våningen, vilket hon också gör.
Så småningom inser Camille och Franck att de håller på att förälska sig i varandra. Blygt och trevande berättar de sina historier för varandra: Franck har blivit förskjuten av sin mor, medan Camille vuxit upp med en deprimerad mor och en far som inte ville leva, och mer eller mindre tvingats att arbeta för en expert på konstförfalskningar. Mot alla odds lyckas dessa kantiga och kantstötta människor hela varandra: Franck hjälper Camille att njuta av mat igen, Camille tar hand om Paulette och återupptäcker förmågan att älska…
----------------------------------
Handlingen i Anna Gavaldas roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan. Nu ges Tillsammans är man mindre ensam ut som en Läsarfavorit - älskade böcker framröstade av läsarna.
---------------------------------
»Den här boken hade varit värd en tågbiljett – vart som helst, Berlin, Umeå – bara man hade fått sitta ifred i många långa timmar och läsa.« femina

------------------------------

En bok som snart dyker upp här och som säkert ger guldkant i hösten :)
Återkommer till recensionsdatum.


Går att köpa hos ADLIBRIS

Författare:Anna Gavalda
Språk:Svenska
Utgiven:2016-10
Översättare:Maria Björkman
ISBN:9789174296068
Förlag:Bonnier Pocket
Antal sidor:572
4 kommentarer:

 1. Precis vad jag behövde! Ett bra boktips...tusen tack!
  Ha en skön fredag nu, ta hand om dig!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en riktigt fin helg Titti och några sköna stunder inne i värmen med en bok kanske !
   Kram från Marie

   Radera
 2. Hoppas jag är inne på rätt blogg ;)...kommer inte in i din blogg om jag klickar på ditt namn i min kommentar, men om jag googlar kommer jag in. Ser att du har ny header så jag hoppas det är du som har kommenterat i min blogg ;))...det är ju roligt att förnya sej, så jag antar att jag hamnat rätt.
  Solen skiner idag och vi är på väg till torpet över helgen...det ska bli riktigt härligt !!
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul du lyckades att komma in på min blogg nu. Den krånglar gång efter annan tyvärr utan att jag gjort några förändringar i inställningar på bloggen.
   Idag har solen lyst här också och det har varit skönt.
   Önskar dig en riktigt fin helg ute på landet !
   Kram från Marie

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...