tisdag 11 oktober 2016

"En god man", recensionsdatum 29 oktober

Det här är en storslagen svart komedi som skildrar en man utan kärna som tvingas erkänna plågsamma sanningar, både för sig själv och för andra.

Ett stort tack till HISTORISKA MEDIA !

Recensionsdatatum:
29 oktober

Hämtad information från HISTORISKA MEDIA

Reidar Jönsson debuterade som författare 1969 med romanen Endast för vita. Några år senare etablerade han sig som författare och dramatiker i Sverige. Med boken och filmen Mitt liv som hund fick han sitt internationella genombrott. Filmen belönades med två Guldbaggar, en Golden Globe samt två Oscarsnomineringar.

Mitt liv som hund följdes 1988 upp av "En hund begraven", som även den blev en internationell bestseller. Den tredje avslutande delen i Hundtrilogin fick namnet "Hundens Paradis" (2010). Reidar har även bott och arbetat i Hollywood under många år. I dag bor han på Österlen.
Fotograf: Jörgen ”Sprisse” Nilsson

Så här beskriver bokförlaget boken:
Författaren till den moderna klassikern "Mitt liv som hund" är nu aktuell med en charmig och underhållande roman med överraskande vändningar.

Här möter vi den något bedagade kvinnotjusaren Gustav Lav Myr, som varken har inkomst eller bostad och lever under myndigheternas radar. Ändå bor han i en tjusig men nästan tom våning i Lärkstaden och verkar som självutnämnd god man åt äldre välbeställda damer.

Allt förändras då en bestämd kvinna ringer på dörren och kräver att få träffa lägenhetens innehavare. Eftersom änkan ifråga ligger i frysboxen blir Gustavs tidigare så bekväma liv snabbt en salig röra. För att få tillvaron på rätt kurs sätter han sig på tåget till Skåne. Tågresan blir en oförglömlig och innehållsrik strapats, och Gustavs liv blir bara än mer urspårat …

Pressröster om boken:

»Reidar Jönsson bjuder på läsäventyr … Vad Reidar Jönsson åstadkommit är en berättelse som tycks skakad ur François Rabelais omfångsfulla mantel, en rövarhistoria med många poänger, en del käftsmällar och reflektioner över det omgivande samhällets inte alltid väntade eller begripliga påfund. Reidar Jönsson är en driven berättare och dramaturg, En god man är en lustfyllt dråplig berättelse, som ibland verkar tillkommen på speed, en bok som gjord för lata solskensdagar i hängmattan… « Dala-demokraten

»Reidar Jönsson är mest känd för Mitt liv som hund och har nu hittat tillbaka till lite av sin varma och kluriga fyndighet.« Magasinet Tara

»Talangfullt.« Bibliotekstjänst

»En lättläst och tänkvärd bok … karaktärerna är färgstarka och originella … språket är levande.« Ewelinas bokbloggInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...