fredag 21 oktober 2016

MATTIPS







Bild lånad från CITYGROSS

Kycklinggryta med Mango Chutney

4 pers. Ingredienser:

250 g ris
600 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
0,25-0,5 solovitlök
1 tsk flytande honung
2-3 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney sweet
0,5 msk kinesisk soja
2 dl fraiche 5%
salt & peppar
0,5 förp sockerärtor
1 påse sallad

Gör så här:

1. Koka ris enligt förpackningen

2. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i olja i en gryta

3. Pressa ner vitlök och blanda ner honung, låt steka med en liten stund tills kycklingen fått fin färg. 
Blanda ner sambal, mango chutney, soja och fraiche

4. Puttra ihop ett tag och smaka av med salt och peppar

5. Strimla sockerärtorna och blanda ner i kycklinggrytan.

Servera med grönsallad

BUON APPETITO !















TREVLIG HELG !


2 kommentarer:

  1. Vilken vacker bildkavalkad! Och receptet låter väldigt gott. Jag skulle vilja prova det, men jag råkade ut för en ruggig sak med mango chutney en gång... Öppnade en oöppnad burk, det klickade om locket precis som det gör när man öppnar det första gången. Ur burken kommer en insekt med massor av ben krypande... :o Det var flera år sedan, men just mango chutney har jag litet svårt för numera... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, blir så glad att höra att du gillade fotona ! :)
      Vilken ruskig upptäckt du gjorde i Mango Chutney-burken ! Hua....förstår att du inte gärna vill använda dig av det då.
      Maträtten kommer att gå i repris här den kommande helgen också.

      Radera