fredag 25 november 2016

BOKTIPSMitt boktips idag är på temat hälsa och mat. Forskning visar att personer som äter medelhavsmat lever längre och minskar risken för att bli sjuk. Vi minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar, bukfetma, diabetes, bröstcancer, tjocktarms- och prostatacancer, parkinson, alzheimer och demens, det vill säga alla våra stora folksjukdomar.

Medelhavsmaten är enkel, god och nyttig. Med grönsaker, frukt och bönor som bas och fett från olivolja och fisk kan man både förlora kilon och förbättra sin hälsa.
Medelhavsmaten är okomplicerad. Jag varvar gärna medelhavsmenyn med att en eller ett par dagar veckan äta viktväktarmenyer.
Texten nedan och bild lånad från ADLIBRIS, där man också kan köpa boken till ett bra pris.

Älskade medelhavsmat av Caroline Hofberg

LCHF, stenålderskost eller kanske GI? Lätt att bli förvirrad av alla dieter som kommer och går? Vad mår vi egentligen bäst av att äta? Forskarna är eniga: ät mycket fisk, och grönsaker, mindre feta mejeriprodukter och alkohol. Hellre olja än grädde - kort sagt medelhavskost!

Här återvänder vi till resorna kring Medelhavet i Carolines Hofbergs tidigare böcker. Fokus blir på Italien, landet där maten smakar så mycket bättre, där solen värmer tomaterna, där citronerna är gyllengula och himmelns färg är blåare än havets blåa. Här hittar vi inte bara bra recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg oss genom medelhavsmatens oändliga smakvariation.

Flera hundra inspirerande recept lär oss hur vi äter enkel och lättlagad mat som vi samtidigt mår bra av. Vita­minrika grön­saker, fet fisk fylld av naturligt Omega 3, byt smöret mot olja från de skuggiga olivlundarna, njut av frukt, fetaost, oliver, vitlök och timjan! Surdegsbakat bröd, naturell yoghurt, baljväxter, nötter i en balanserad och god blandning med inspirerande bilder och en härlig känsla för matlagning när den är som bäst.

Författare: Caroline Hofberg
Språk:Svenska
Utgiven:2014-04
Fotograf: Tia BorgsmidtTina AxelssonOve Lindfors
ISBN: 9789113055527
Förlag: Norstedts
Antal sidor:335Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...