måndag 28 november 2016

Helg med kroppsuppbyggande effekter

Snart har november månad passerat förbi och i helgen som nu varit så har nog många stressat ihjäl sig ute på köpcentra genom "Black Friday".

Jag tog det lugnt istället och njöt hemomkring. Av olika anledningar de senaste månaderna så får det bli så.
Appropå att bygga upp
sin kropp😀, började helgen med en jultallrik på en krog där läckerheterna avnjöts i lugn och ro, kan man säga. En liten bykrog, med några få enstaka middagsgäster. Precis som vi ville ha det.Det är trevligt när man kan sitta  och prata med sina vänner vid bordet i en normal samtalston. Vid större julbordsarrangemang brukar sorlet stiga rätt högt i taket på vissa ställen och när man går därifrån är man både totalt proppmätt och hes.
Som tur är är det julmånad bara en gång om året.

Jag brukar varje år gärna besöka en julmarknad och då har jag önskat mig lite snö också men vädergudarna har oftast inte hört mig. Snarare att det har regnat.och paraplyet fått följa med.
Vi pratar inte samma språk tydligen.


I år blev det en julmarknad inom området där vi bor, om det ens går att kalla det för en julmarknad. Kommunens arrangörer hade i alla fall gått ut stort och annonserat om begivenheten.
Döm om min förvåning när vi kommer dit, kan vi "bara" se fem bord med några enstaka tappra knallar stående och huttrandes i tomteluva, stickade varma vantar och för övrigt tjocka kläder. Står och trampar frenetiskt med fötterna och önskar sig säkert in i värmen. Och var var alla besökare ??
Vid två av borden var det lotterier.
Då kan ni tänka er resten 😏


Genom att det blåste kraftigt blev det kallt också att vara en optimistisk "julmarknadsbesökare".
För femtielfte gången i rad inser jag som vanligt att jag har tagit på mig för lite och fel kläder. Man lär sig inte så länge man lever tydligen.
Men som sagt, vi hade räddningen inom räckhåll.
Nämligen byns bästa kondis med alla dess kroppsuppbyggande godsaker. Det var bara ett par steg från knallarnas bord.

Att döma av antalet besökare på kondiset, verkade det mer som att folk hellre satt där inne i värmen på kondiset än var ute och tittade på "julmarknaden"😁Fullt förståerligt.Nu väntar en ny härlig vecka att se fram mot !

Ha det riktigt bra i den nya veckan !
2 kommentarer:

 1. Jag och min svägerska var faktiskt ute i vimlet på Black Friday. Vi skulle hitta en present till mina föräldrar som snart firar 50-årig bröllopsdag, så vi var så illa tvungna att ge oss ut. Men där var vi helt olika, min svägerska och jag, visade det sig. När vi hittat presenten ville jag åka hem, medan hon blev helt vild ;) Men vi var ute direkt vid 10 på förmiddagen, så det var väldigt lugnt, knappt några andra människor just då, vilket var väldigt skönt.

  Apropå julmarknad hade vi tänkt besöka Wira bruks julmarknad förra året, men då blev vi sjuka allihop. Nu har ju influensan kommit, liksom magsjukan, så jag tror att jag skall ta det säkra före det osäkra och förbereda julbak och julgodis redan i helgen, om jag blir sjuk när vi närmar oss jul. Vi skall fira julafton hos oss i år, 17 personer. Inte kul om jag inte hinner fixa allt pga att jag blir sjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittade lite bra saker till dig och din familj ochså samt till föräldrarna under Black Friday. :) Det var nog klokt att vara tidigt ute i affärerna en sådan dag för vid 10 brukar det vara lite lugnare. Själv avstod shopping den helgen :)

   Är nog en bra idé att förbereda det som går innan jul och det blir en hel del kan jag tänka mig när man blir 17 pers. Jag ska nog också börja förbereda i lite god tid. Skönt att inte stå i sista stund och laga till vissa saker.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...