BOKTIPS OCH MATTIPS a la italia....


Jag längtar till Italien, italiens sköna land......

BOKTIPS a la Italia

En intressant bok enlig mig själv......
Den här boken kan du köpa bl a ADLIBRIS

Text hämtad från Adlibris.
"Kom med mig" bygger på de berättelser och avslöjanden om dagens Italien som Roberto Saviano bidragit medsom medarbetare i det italienska tv-programmet Vienivia con me (Kom med mig). Framför allt utgår berättelserna från hans erfarenheter av och kunskaper om den italienska maffians inflytande på delar av det italienska samhället.

»Vi drömde om att göra ett ambitiöst kvalitetsprogram med inflytelserika gäster: ett program riktat till en stor publik med inentionen att berätta om ett Italien som nästan aldrig annars syns i tv. Vi ville berätta om smutskastningsmaskineriet, om maffian, om politiken, om hur det går till när man köper röster, om lögnerna kring jordbävningen i L'aquila och om handeln med sopor.»
Ur bokens förord
Författaren har även skrivet "Gomorra" som blev en livsfarlig succé som idag resulterat i livvakter och en ständig fruktan för sitt liv.

Roberto Saviano, född 22 september 1979 i Neapel, är en italiensk författare och journalist. Han är mest känd för att i artiklar och genom att 2006 ge ut boken Gomorra ha avslöjat den maffialiknande organisationen Camorra för en bredare läsekrets.


MATTIPS a la Italia
En maträtt som jag gärna tar till när jag vill vara mer vegetarisk och det italienska köket tilltalar mig jämt. Plus att jag hade massa färska grönsaker till också för att riktigt vitaminbomba mig.

Radiatori i ört- och parmesanbuljong med grön sparris
400 g Radiatori eller annan pasta
500 g grön sparris skalad och skuren i bitar




ÖRTBULJONG:
2 vitlöksklyftor hackade
4 msk Olivolja 
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 kruka rucola
1 dl riven Stor bit Parmigiano Reggiano
salt
peppar
1-2 msk Vitvinsvinäger

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Fräs vitlök i olivolja utan att den tar färg.
Häll i vitt vin, vatten och buljongtärning och låt koka några minuter.
Lägg örter och parmesanost i en mixer och häll på buljongen.
Mixa blandningen slät.
Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Häll över pastan och servera.




Ha det bra till er som tittar in här !










Kommentarer

  1. Lite mat och en god bok, kan inte bli bättre :) Samlar på dina boktips...
    Önskar dig en fin fredag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du tittade in, alltid lika roligt !
      Önskar dig en fin helg !

      Kram från Marie

      Radera

Skicka en kommentar