torsdag 15 juni 2017

BOKTIPS
Bokförlaget Historiska Media ger ut denna bok.

Boken kan köpas hos bl a ADLIBRISDen här boken kommer jag att recensera under sommaren.

Ny förtrollande roman av storsäljande Katherine Webb. Nominerad till priset Årets Bok av Bonniers bokklubbar!

»En mustig, spännande historia med stundom kittlande kapitelavslut och lite oväntad upplösning.« Bibliotekstjänst

Året är 1921. Unga, osäkra Clare Kingsley reser genom södra Italiens brända landskap på väg till den lilla staden Gioia del Colle. Här ska hon tillbringa sommaren med sin make, som arbetar för den nyrike markägaren Leandro Cardetta.

När Clare stiger av tåget drabbas hon genast av onda aningar. I den lilla staden råder en laddad stämning, och borton Leandros luxuösa villa har spänningen nått bristningsgränsen. Stadens fattiga arbetare söker desperat efter arbete och mat, många av dem är veteraner från första världskriget. En av dem är Ettore. Då Clares och Ettores vägar korsas försvinner hennes hemlängtan i ett slag.

Innan sommaren är slut kommer hjärtan att krossas, våldsam fiendeskap gro och omtumlande sanningar att avslöjas. Och Clare kommer att lära sig en läxa för livet ...

Italienska nätter är en ny roman av storsäljande Katherine Webb, som fångar läsaren från första stund.

Katherine Webb debuterade 2010 med The Legacy, på svenska Carolines arv. Hon nominerades till en rad priser som årets debutant. Hennes böcker har översatts till 25 olika språk, och de har legat på bestsellerlistorna i flera länder.

I Sverige har Katherine Webb jämförts med romanfavoriter som Jojo Moyes och Kate Morton, och debuten Carolines arv (2013) har hittills sålt i drygt 20 000 ex. Även de senare utgivna romanerna Av en annan värld (2014), En sång från havet(2015) och Sanningen om Alice (2016) har fått ett fint mottagande. Sommaren 2017 ger vi ut Katherine Webbs senaste roman, Italienska nätter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...