tisdag 20 juni 2017

Övning: STILLA DIGHäromdagen gav jag ett boktips "När själen får grönska" skriven av Eva  Robild. 
BONNIER FAKTA har gett ut boken.
I boken finner man som läsare övningar som går att ta till sig och att göra när man är ute i naturen.


Utdrag ur boken.
ÖVNING: STILLA DIG

När tiden är en bristvara ger vi oss sällan tid att sitta still och göra ingenting.
Det tar en stund för den som är uppe i varv att stillna.
Även tålamod kan behöva övning.


Sätt dig bekvämt på en plats i naturen, parken eller trädgården.
Välj en plats där du får vara ifred och känner dig trygg.


Fokusera på en detalj i omgivningen.
Det kan vara linjerna i barken på en trädstam, en nyckelpiga som du följer med blicken, ett gräs vars rörelse du blir en del av.


Om uppmärksamheten brister och du börjar tänka på annat så gör det ingenting,
det är mänskligt att behöva påminna sig själv flera gånger under en sådan här övning, acceptera det och flytta sedan tillbaka fokus till det du studerar.


Avsluta med att ge dig själv beröm för ditt tålamod och stretcha för att mjuka upp kroppen.Må så gott till er alla !

6 kommentarer:

 1. Tänkvärd text, att stilla sig gör man för sällan... Med kameran framför min nos är mitt sätt att stilla mig med, ett roligt sätt ;-).Men behöver nog mera sätt i min vardag... I alla fall var det väldigt vackra naturbilder, den här "rölleka? " som jag har lärt mig vara ogräs har du fått väldigt vacker och sagolik.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Ja men visst, man behöver stanna upp och sätta sig ner mer än vad man både gör. Håller med dig om att fota också är ett sätt. Tack så jättemycket för din trevliga kommentar ! :-)

   Radera
 2. Flera rader som säkert kan vara värda att begrunda. Väldigt fina, vackra och färgstarka foton från vår fantastiska natur.

  Skrev en kommentar till din förra fågelbild, "Litet bo jag sätta vill" men den syns inte. Undrar bara om den kom fram, den var lite lång :-)

  Önskar dig en riktigt fin fortsatt tisdag Marie !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Anita ! :-) Visst är det ett vackert land.
   Jo den kom fram och jag tackar för den kommentaren ! :-)

   Radera
 3. Vilka fina tänkvärda ord. Det är så viktigt att stanna till och ta till vara på nuet. Att göra det ute i naturen är ju det allra bästa sättet. Jättefina bilder som verkligen passar till texten. Rofyllda och vackra. Tar man sig inte ut i naturen kan bilderna verkligen vara något att titta på och hitta lugnet:=)

  SvaraRadera
 4. Tänkvärt... jag är inte särskilt bra på det. Min farmor frågade mig en gång om jag någon gång kunde sitta på balkongen där jag bodde då, och bara sitta där utan att göra något. Jag svarade direkt att det kunde jag. Men så tänkte jag efter, och insåg att jag inte alls kunde det. Om jag sitter stilla utan att göra något, tänker jag istället. Ibland vore det skönt att bara sitta och inte tänka något alls, men det är svårt. Tack för boktipset!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...