onsdag 21 mars 2018

BOKTIPS ! "En trogen kvinna"


Boken kan köpas hos bl a ADLIBRIS

En trogen kvinna
av Jane Gardam

I den andra delen av Jane Gardams trilogi om imperiets barn är det Betty Feathers som står i centrum. Uppvuxen i Kina, tidigt föräldralös och utan någon verklig riktning i livet möter hon den engelske advokaten Edward Feathers, gifter sig och förblir honom trogen i ett barnlöst äktenskap. 

Men lika trogen förblir hon den man som hon upplevde en enda natt med och som är hennes makes dödsfiende.Jane Gardam har med trilogin om detta triangeldrama i skuggan av det sönderfallande engelska imperiet upplevt en stor internationell succé nu när hon snart ska fylla 90 år! 

Hennes sätt att med värme och engelsk kvickhet skildra stora men hårt kontrollerade känslor påminner oss om varför den engelska litteraturen är så älskad.


Utdrag ur boken:
-Nu ger vi oss av till Delhi, säger brudgummen till bruden, och: -Dehli ? Vi ska inte till Dehli. Inte Agra ? Inte Taj Mahal med all gruppresor ? säger bruden till brudgummen.
- Jag har inte set Taj Mahal faktiskt, säger han. Men nej, det är en mellanlandning. Men jag kunde inte få tag i något vidare hotell.

Det var det inte heller. Fnasken stod på rad i korridorerna och använde vårt rum när vi var nere och åt middag (brittisk restaurang med krigsstandard)  och Edward inspekterade överkasten och vrålade och vi sov i fotöljer och dagen därpå vägrade han betala och det ramlade konfetti ur min fickor och föreståndaren flinade. .............Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...