HONUNGSKYCKLING I PÅSK
Extra saftig blir denna honungskyckling om du väljer majskycklingfiléer med skinn. Glazen med honung, soja och ketchup ger en sötsyrlig smak.
6 pers.
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn)
1 tsk salt
1 4/5 krm peppar
citronklyftor till garnering
bladpersilja till garnering
Honungsglaze
3/5 dl japansk soja
3/5 dl flytande honung
3/5 dl chilisås av ketchuptyp
1 1/5 msk senap
3/5 tsk paprikapulver
Gör så här:
Blanda ingredienserna till glazen.
Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Skeda över 1/3 av glazen. Ställ plåten i kall ugn.
Sätt ugnen på 175°C.
Tillaga kycklingen tills innertemperaturen är 70°C, det tar ca 30 minuter. Skeda över glazen ytterligare 2 gånger under tillagningstiden.
Starta timer
Låt svalna. Skär i skivor och ställ i kylen.
Timmar före servering: Lägg upp kycklingen på ett fat och låt stå framme i rumsvärme.
Välj helst filéer med skinn, t ex av majskyckling, som blir extra saftiga.
Strax före servering: Garnera med citronklyftor och persilja.
Servera gärna till Potatissallad med basilikavinägrett och Salsa verde.
Salsa Verde:
Ingredienser
Ingredienser
- 2 dl plockad persilja.
- 4 sardeller i olja.
- 2 skalade vitlöksklyftor.
- 4 msk kapris.
- 3 msk färskpressad citronjuice.
- 1 dl olivolja.
- svartpeppar.
Gör så här:
1–3 dagar före festen: Grovmixa persilja, sardeller, vitlök och kapris med stavmixer eller i matberedare. Blanda med citronjuice och olja. Smaka av med peppar. Ställ i kylen.
30 minuter före servering: Lägg upp såsen i en skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar