fredag 16 mars 2018

MEDELHAVSMAT, RECEPT






Hej fredag !
Sol men -8 grader kallt i morse och blåst, brrr......
Måste bli varmt och vår NU !
Hoppas ni har det bra var ni nu än är i landet.

Bjuder på ett litet helgtips som är väldigt enkel av "svänga" till.

LAX I UGN MED SOLTORKADE TOMATER, OLIVER OCH FETAOST


Ingredienser:
600 g Laxfilé
150 g Feta
4-5 Soltorkade tomater (70 g)
Kalamataoliver urkärnade
Salt
Svartpeppar
Färsk timjan

Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader
Dela laxen i 4 portionsbitar
Skär ett djupt snitt i varje
Smula fetaosten i en skål
Hacka tomaterna och oliver, blanda med fetan 
Salta och peppra laxen
Fördela fetablandningen i snitten
Lägg i en form och ringla över olivolja
Sätt in i ugnen 18-20 minuter
Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad

Ha det fint !
Önskar



2 kommentarer:

  1. Det där är så gott. Ha en fin fredagskväll.
    Carin

    SvaraRadera
  2. Älskar lax i alla dess former så tusen tack för det goda tipset! Det ska jag skriva ner...
    Fredag igen, vi vilar väl in helgen nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera