torsdag 5 april 2018

BOKTIPS ! "Bakom stängda dörrar"


Boken kan bl a köpas hos ADLIBRIS

Bakom stängda dörrar
B. A. Paris

Utdrag ur boken:

Jag kände hur en rysning av skräck löpte nerför ryggraden. "Vad är det som pågår?" frågade jag, och jag försökte hålla rösten lugn. "Varför är du sådan här ?"

"Förststår du vad du gjort, förstår du att du har sålt din själ till mig? Och Millies, för den delen". Han gjorde en paus. "Särskilt Millies".

"Sluta!" sa jag skarpt. "Sluta leka med mig!"

"Det är ingen lek." Lugnet i hans röst fick en stör av panik att gå genom mig.


MITT BETYG:
5/5

Det perfekta äktenskapet? Eller den perfekta lögnen?

Alla känner ett par som Jack och Grace. Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster.

Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre.Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga.

Vissa skulle kalla det för riktig kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga sådan enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig när hon går ut ur huset, inte ens en penna. Eller varför det sitter skyddande ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen.

Vissa skulle kanske undra vad som egentligen pågår när middagen är över och ytterdörren har stängts.

Det här är en av de bästa och mest skrämmande psykologiska thrillers jag någonsin har läst. San Francisco Book ReviewJag behövde bara en eftermiddag för att läsa ut boken, och i slutet bultade hjärtat hårt.

Om man gillar snabba, hektiska historier kommer man att älska den här. The SunOm ni tyckte om Kvinnan på tåget, så läs Bakom stängda dörrar. ElleDen här boken är 2016 års svar på Gone Girl. Nog sagt. Womens Health UK Behind Closed Doors är både oroande och beroendeframkallande, och jag sträckläste för att få veta hur det skulle gå för Grace.

En isande thriller som man inte kan sluta läsa. Mary Kubica, författare till The Good GirlEtt fängslande familjedrama den känsla av trovärdighet och skräck som genomsyrar hela Behind Closed Doors sviktar aldrig. The Washington PostB. A. Paris använder klichén om att man inte vet vad som händer bakom stängda dörrar till en mardröm

För varje kapitel stegras spänningen, och allt mer står på spel för Grace i det helvete som hennes perfekta äktenskap med Jack har blivit. Huffington PostDet nygifta paret Grace och Jack Angel verkar leva ett perfekt liv i den engelska författaren Paris debutroman, men skenet kan bedra Graces skräck är smittande, och faran som väntar

Millie skapar en tickande klocka som driver denna klaustrofobiska katt-och-råttalek till dess kusliga, tillfredsställande slut.

Publishers WeeklyBästäljande författaren B. A. Paris växte upp i England men har bott i Frankrike i största delen av sitt liv. Behind Closed Doors är hennes debutroman, och den har sålt i över 1 miljon exemplar.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...