torsdag 12 april 2018

BOKTIPS ! "PLÅGSAM KÄRLEK"

Boken kan bl a köpas hos ADLIBRIS

Läste för en tid sedan boken och gav den följande betyg:

 4+/5
Plågsam kärlek
Elena Ferrante

Delias mamma Amalia drunknar på hennes födelsedag För att ordna med begravnignen tvingas Delia resa tillbaka till sin barndoms kvarter i Neapel. Vad var det som hände Amalia egentligen? Vem var tillsammans med henne samma natt som hon dog?

Delias efterforskningar gör att hon börjar tvivla på att hon någonsin känt sin mor. Hade modern ett annat, hemligt liv? I takt med att Delia gräver djupare i sina efterforskningar börjar Delia minnas konstiga händelser ur sin barndom som kan ha med olyckan att göra. 

Genom ett antal mystiska telefonsamtal från en äldre herre sporras hon att gräva vidare och rekonstruera moderns sista dagar i livet. I sin jakt på sanningen försöker Delia samtidigt försonas med sitt förflutna och lösa upp alla känslomässiga knutar och lögner som hennes barndom präglats av.

Utdrag ur boken:
Far försökte återigen resa sig från stolen.
"Du var vidrig redan som liten", skrek han. "Det var du som drev din mot till att lämna mig. Ni utnyttjade mig och kastade sedan bort mig".
"Du förstörde hennes liv," sa jag. "Du hjälpte henne aldrig att bli lycklig".
"Lycklig?" J"ag har själv aldrig varit lycklig".
"Jag vet".
"Hon tyckte att Caserta var bättre än jag. Minns du presenterna hon brukade få?
Hon visste mycket väl att Caserta skickade dem med en baktanke, för att hämnas: en dag frukt, nästa dag en bok, därefter en klänning, sedan blommor.
Hon visste att han gjorde det för att jag skulle misstänka henne och slå henne gul och blå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...