onsdag 25 april 2018

MATIGT !





En populär favorit här hemma som jag tänkte "köra" i repris här på min blogg idag.




Mandelplättar och raw jordgubssylt med chiafrön

Så här gör jag mina mandelplättar och sylt.


Raw Jordgubbssylt med chiafrön:

250 g jordgubbar, tinade
2 msk chiafrön
3-4 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och mosa gärna bären lätt med en gaffel. 
Jag föredrar att mixa det lite lätt om jordgubbarna är lite hårda.
Häll upp sylten i en väl rengjord burk. 
Låt stå minst en timme i kylen innan servering. 
Sylten håller ca 1 vecka så passa på att använda till din frukost.

Plättar med mandelmjöl:

6-8 stycken

2 ägg
1/2 dl mjölk, jag tog mandelmjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
kokosolja eller smör till stekning

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till plättarna i en mixer. 
Låt stå och svälla i ca 10 minuter. 
Klicka ut ca 1 dl smet åt gången. 
Stek på svag värme.

Servera med sylten eller bär och eventuellt grädde.

Kokosgrädde

1 burk ekologisk kokosmjölk (Kung Markattas är bra att vispa) som stått kallt flera timmar i kylen eller 1 timme i frysen


Smaklig måltid !







4 kommentarer:

  1. mums, fruktsallad har jag på, eller skivade jordgubbar

    SvaraRadera
  2. Oh, tack - det låter superfint! Har nära mig glutenintoleranta och väljer själv gärna bort de snabba vita kolhydraterna. För visst kan man bli sugen på en plätt eller två...? H det bra!

    SvaraRadera