torsdag 17 maj 2018

MATTIPS ! Inspiration från Italien




Inspiration från Italien 


GNOCCHI MED GRÖNKÅLSPESTO

Jättegod italienskinspirerad maträtt som också är mycket enkel att göra. 


4 portioner
150 g färsk grönkål (fryst i nödfall)
1 dl mandel
1/2 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost, gärna cheddar
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
10 soltorkade tomater i strimlor
700 g färsk gnocchi

Så här gör du
Koka grönkålen i någon minut och skölj sedan i kallt vatten. 
Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.
Mixa grönkål, mandel, pinjenötter, vitlök och ost. 
Peston ska inte bli helt slät. 
Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt. 
Smaka av med salt och peppar.
Koka gnocchin ett par minuter. 
Blanda med grönkålspesto och soltorkade tomater. 
Toppa gärna med rostade pinjenötter.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar