lördag 27 april 2019

BOKTIPS





Helger kommer, helger går och så fort de sen springer iväg. Nyss var det påsk med allt vad det innebar med resan till Blåkulla 😉 och snart är det Valborg. 
Anar att det kan bli eldningsförbud, vi får väl se.....
Härliga dagar med sol och sköna temperaturer har det varit också.
Saknar inte vintern alls. Det här är nog min årstid och så sommaren förstås.

Idag skulle det visst väntas in lite regn, blåst och molnighet, men som vi alla vet att efter regnet kommer solskenet. 


Visst kan man bli lite yster om våren när man tittar sig omkring bland allt som växer så det knakar och blommor och växter som tävlar om färgprakten......


Ett litet boktips blir det i det här inlägget.
Ska snart börja att läsa den. En bok som jag ser fram mot och har förväntningar på.
Då blir det sofflocket och pläden. 


I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol – beläget mittemot Kreml – där han under flera år bott i en lyxsvit. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff; istället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöker Rostov skapa en ny mening och ett annat slags rikedom i sitt liv. Han lär i berättelsens början känna Nina, en nioårig flicka, som blir hans ledsagare in i hotellets sällsamma värld.Amor Towles förenar den sovjetiska historiens allvar med stor berättarglädje och livsbejakande humor. Trots smärtsamma förluster vill greve Rostov fortsätta att ta vara på tillvarons glädjeämnen – och Hotell Metropol förser både honom och läsaren med en varm blandning av mänsklighet, romantik, äventyr och märkliga sammanträffanden.

Den här boken kommer jag med en recension framöver.....

Önskar er en riktigt fin helg !



4 kommentarer: