söndag 26 april 2015

Tro och Hopp......i Trädgårdslandet


Tron på morgondagen........framtiden..................  
visst finns den där, tron, när man dyker ner huvudstupa i trädgårdslandet med sin spade och börjar förbereda för fröer som ska ner i jorden och midommarpotatisen som man vill ha i jorden nu i April och Maj.
Man tror på fröet och man tror på knölen man planterar så att man med tiden kan se blasten av potatisen och gräslöksstrån, dill eller persilja som sticker upp ovan jord och sedan få gå ut i trädgårdslandet och klippa av lite egen färsk dill och lägga i kastrullen ihop med sin egna färska potatis på midsommarafton är ju härligt. Då har tron och hoppet gått i uppfyllelse.
Att tro på......
 att ansningen i Februari/Mars av äppelträden ska ge bra med frukt till hösten när man står där på stegen med korgen hängandes på en fruktträdsgren och höstsolen lyser. Plocka ett efter ett äpple och sedan få smaska på en god paj är en höjdare, eller hur.....?
Få stå i köket och baka sin egna äppelpaj till sina vänner som kommer på ett fikabesök.
Men det är inte bara grannar och två-benta vänner som får smaka på den goda frukten. Det har funnits någon fyrbent också som städat upp under äppelträden och gjort rent och fint. Ni ser vem jag menar, eller hur....? :):)
Det är inte att ta miste på att hon njuter i fulla drag.... :)

Att tro på........
att den första rabarben snart kommer upp ur jorden och den kan bli en läcker paj eller den första krämen och mjölken får serveras.


Det finns mycket att tro och hoppas på den här årstiden.

Slutligen vill jag bara skriva ett enda ord till :)

NJUT !
1 kommentar:

  1. Så sant som det är sagt... visst lever man på hoppet och tron den här tiden... eller gjorde när det gäller mig och grönsaksodlandet. Från att förr ha drivit upp frön och odlat massor av allt, så nöjer jag mig numer med några potatisar i en pallkrage och lök i en annan. Växthuset används mest höst och vår när pelargoner och fuchsior ska vänjas vid utelivet och innan de tas in på vinterförvaring. Jag har ett kryddland också, men där har gräslök och oregano tagit över... måste nog ta ett rejält tag där...
    Härliga bilder... vilken skön bild på din äppelmumsande hund - och den sista bilden där hon (visst är det en tik?) sitter vid vattnet... helt ljuvlig! Och blåsipporna... såå fina!
    Ha nu en bra dag!
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...