fredag 30 september 2016

En god man


Ett stort tack till HISTORISKA MEDIA 

En bok som jag väntar ivrigt på är denna.
Har hört så mycket goda beskrivningar och recensioner om den så den här kommer jag säkert att njuta av när jag kryper upp i soffan under murriga höstdagar och läser den.

Recensionsdatum kommer inom kort efter att jag fått hem boken.

Så här beskrivs innehållet av förlaget som gett ut boken:
Författaren till den moderna klassikern Mitt liv som hund är nu aktuell med en charmig och underhållande roman med överraskande vändningar.
Några pressröster hämtat från HISTORISKA MEDIA
Här möter vi den något bedagade kvinnotjusaren Gustav Lav Myr, som varken har inkomst eller bostad och lever under myndigheternas radar. Ändå bor han i en tjusig men nästan tom våning i Lärkstaden och verkar som självutnämnd god man åt äldre välbeställda damer.

Allt förändras då en bestämd kvinna ringer på dörren och kräver att få träffa lägenhetens innehavare. Eftersom änkan ifråga ligger i frysboxen blir Gustavs tidigare så bekväma liv snabbt en salig röra. För att få tillvaron på rätt kurs sätter han sig på tåget till Skåne. Tågresan blir en oförglömlig och innehållsrik strapats, och Gustavs liv blir bara än mer urspårat …Pressröster om boken:

»Reidar Jönsson bjuder på läsäventyr … Vad Reidar Jönsson åstadkommit är en berättelse som tycks skakad ur François Rabelais omfångsfulla mantel, en rövarhistoria med många poänger, en del käftsmällar och reflektioner över det omgivande samhällets inte alltid väntade eller begripliga påfund. Reidar Jönsson är en driven berättare och dramaturg, En god man är en lustfyllt dråplig berättelse, som ibland verkar tillkommen på speed, en bok som gjord för lata solskensdagar i hängmattan… « Dala-demokraten

»Reidar Jönsson är mest känd för Mitt liv som hund och har nu hittat tillbaka till lite av sin varma och kluriga fyndighet.« Magasinet Tara

»Talangfullt.« Bibliotekstjänst

»En lättläst och tänkvärd bok … karaktärerna är färgstarka och originella … språket är levande.« Ewelinas bokblogg

---------------------
Hoppas ni också får lust att läsa boken. 

Ha en fin dag alla !

2 kommentarer:

  1. Härlig bildserie som vittnar om den annalkande hösten. Vackert!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...