onsdag 16 november 2016

BOKTIPS
Så var det dags för ett boktips och nu är det en bok som
Agnés Martin-Lugand skrivet. "Lyckliga människor läser och dricker kaffe".

AGNÈS MARTIN-LUGAND arbetade som psykolog innan hon blev författare. "Lyckliga människor läser och dricker kaffe" är hennes debut, som hon först gav ut på egen hand som e-bok. Den hittade snabbt många läsare och plockades upp av ett förlag. Nu har den sålt i 350 000 exemplar i Frankrike och kommer att ges ut i över 20 länder.

Mitt betyg sedan jag läst den blev:
3/5

"Lyckliga människor läser och dricker kaffe" började som en egenutgivningssuccé. Den har älskats av de franska läsarna och nu sålts till över tjugo länder. Det är en varm och vemodig berättelse om att hitta tillbaka till livet efter en stor sorg. Om att kanske finna kärleken igen.

Det har gått ett år sedan Diane förlorade sin man och deras femåriga dotter i en bilolycka. Sedan dess lämnar hon knappt Parislägenheten där de bodde tillsammans. Bokkaféet som hon drivit – Lyckliga människor läser och dricker kaffe – står och förfaller.

Men hennes vän Félix försöker envist locka ut henne i verkligheten igen, och för att få vara ifred och fly undan minnena bestämmer hon sig för att resa bort på obestämd tid. Hon hyr ett hus på den irländska landsbygden, dit hennes man alltid velat åka. Där gör hennes rara hyresvärdar allt för att hon ska trivas, vilket inte kan sägas om deras brorson, som blir hennes granne. Någon odrägligare typ har Diane aldrig träffat, men efterhand börjar hon inse vad som döljer sig under den hårda ytan ...

Boken kan köpas hos ADLIBRIS

Författare:Agnès Martin-Lugand
Språk: Svenska
Utgiven: 2016-10
Översättare: Anna Petronella Foultier
Formgivare: Marina Mattsson
ISBN: 9789175035932
Antal sidor: 190

Ha en trevlig och skön kväller !

Ha ska det läsas och fikas 👍

3 kommentarer:

 1. Tyvärr så läser jag bara periodvis och mest livsåskådningsböcker...men inredningstidningar slukar jag, haha....ha en fin kväll !
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt är absolut intressant att läsa också. Ha en bra dag !
   Kram

   Radera
 2. Låter som en skön kväll...så ska det vara :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...