söndag 21 maj 2017

BOKTIPS
Går att förbeställa hos bl a ADLIBRIS

Sektens barn

Femton år har gått sedan Sofia flydde sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Men bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Samtidigt kämpar hon mot vetskapen om att Franz Oswald kan vara far till hennes dotter, Julia. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med honom, men det visar sig vara svårare än hon trott. Franz Oswald använder all sin list för att nästla sig in i hennes liv och plötsligt befinner hon sig återigen i sektledarens grepp. Men den här gången är det inte bara henne han vill komma åt – utan också hennes dotter.

Sektens barn är den dramatiska upplösningen på serien om sekten ViaTerra, där makt, manipulation och våld är en del av vardagen.


Författare: Mariette Lindstein
Språk: Svenska
Utgiven: 2017-06
Formgivare: Maria Sundberg
ISBN: 9789137150499
Förlag: Bokförlaget Forum
1 kommentar:

  1. Jag har inte läst någon av böckerna i serien, men jag är så nyfiken på dem. Får se om jag hinner läsa litet mer utöver recensionsex i sommar, det är i alla fall min plan. Hur går det för dig med att hinna både fota och läsa böcker? Och hur mår du? Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...