En favorit jag kör i repris igen :-)
Så här gör jag mina mandelplättar och sylt.
Raw Jordgubbssylt med chiafrön:
250 g jordgubbar, tinade
2 msk chiafrön
3-4 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och mosa gärna bären lätt med en gaffel.
Jag föredrar att mixa det lite lätt om jordgubbarna är lite hårda.
Häll upp sylten i en väl rengjord burk.
Låt stå minst en timme i kylen innan servering.
Sylten håller ca 1 vecka så passa på att använda till din frukost.
Plättar med mandelmjöl:
6-8 stycken
2 ägg
1/2 dl mjölk, jag tog mandelmjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
kokosolja eller smör till stekning
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till plättarna i en mixer.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut ca 1 dl smet åt gången.
Stek på svag värme.
Servera med sylten eller bär och eventuellt grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar