onsdag 8 november 2017

MATTIPS ! Medelhavsinspirerat






Mat från Medelhavets matbord.

Smörstekt gnocchi med pestohack 
4 Port.
60 g pinjenötter
2 msk olivolja
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
800 g färsk gnocchi av potatis
4 dl hackad färsk basilika
100 g riven parmesanost

Gör så här:
Använd en rymlig stekpanna eller wok. Rosta pinjefröna cirka 2 minuter och lägg dem åt sidan. 
Hetta upp olivolja och smör, tillsätt vitlök och gnocchi. 
Stek i 5-8 minuter under omrörning tills de fått fin färg.

Vänd ner basilika, pinjefrön och parmesanost.

En liten kycklingfilébit är gott till som kryddas på valfritt sätt. Blir lite mer matigt och en massa valfria goda grönsaker efter tycke och smak. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar