söndag 11 mars 2018

BLÅ-MATEN-INSPIRATION





Dryck
Vad kan vara bättre än rent vatten och lite smakpiff av citron.....
-----------------------------------

Ur boken "Den blå maten, recept för ett långt och lyckligt liv" hittade jag det här receptet.
Den är perfekt endera till förrätt eller som lite tillbehör.
Fikonen ska vara färska. 
Bäst är att äta dom under säsong då dom mognar naturligt och smakar som bäst.


Recept från region Ikaria, Grekland


1 dl valnötter
4 fikon
1 msk fikonvinäger (alt rödvinsvinäger)
1 knippe vattenkrasse (alt rucola)
2 msk olivolja
salt

1. Rosta valnötterna på medelhög värme i en torr stekpanna. Det tar bara några minuter, nötterna ska absolut inte bli brända.

2. Skär varje fikon i 4–5 skivor.

3. Salta fikonskivorna och häll över fikonvinägern. Låt marinera i 10 minuter i rumstemperatur.

4. Servera fikonen med rostade valnötter och vattenkrasse. Ringla över fikonvinägern från marinaden och olivolja.

Låt er väl smaka !






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar