måndag 19 mars 2018

BOKTIPS ! "Factfulness" Hans Rosling
Kan förhandsbeställas hos ADLIBRIS


Factfulness
av Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."
- Bill Gates

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Högskolestudenter, företagsledare, Nobelpristagare och högt uppsatta politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.

Med utgångspunkt i tio konkreta misstag vår hjärna gör - däribland vår tendens att dela upp världen i två läger, vårt oroade förhållningssätt till nyheter och vårt antagande att saker blir värre med tiden - kartlägger de hur vi kan bryta med våra tankefel och bli mer faktaorienterade. Metoden de presenterar, factfulness, handlar helt enkelt om den till synes enkla vanan att bara hysa åsikter som grundas i fakta.

Med samma passion och folkbildningsiver som han gjort till sitt kännetecken, och som syntes i självbiografin Hur jag lärde mig förstå världen, argumenterar Hans Rosling för ett mer faktaorienterat förhållningssätt till världen. Tillsammans med medgrundarna för stiftelsen Gapminder, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, visar han hur en faktabaserad världsbild är både avkopplande, lärorik och produktiv.


Författare:Hans RoslingOla RoslingAnna Rosling Rönnlund
Språk:Svenska
Utgiven:2018-04
ISBN:9789127149946
Förlag:Natur Kultur Allmänlitteratur
Upplaga:1Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...