Så där, nu har Ernsts sill blivit klar här i stugan.
Vet inte än hur den smakar riktigt men är nog rätt säker på att den kommer att smaka gott till jul.
Den ska stå minst två dygn innan avsmakning.
Den ska stå minst två dygn innan avsmakning.
Ingredienser:
450 g inläggningssill
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika 12 %
1 rödlök
3 lagerblad
5 stjärnanis
0,5 apelsin i skivor
1 apelsin, zest (skal)
Gör så här
Koka upp 1-2-3-lagen (ättika, socker och vatten) tillsammans med stjärnanis och lagerblad, se till att sockret har löst sig.
Skala och skiva rödlöken i tjocka skivor. Tvätta och riv skalet på en apelsin med ett rivjärn. Skiva halva apelsinen i skivor.
Öppna burkarna med sillen och sila av spadet, skär sillen i 2 cm tjocka skivor.
Varva lök, apelsin, zest med sill och täck med lagen, låt stå minst två dygn
Ha en bra fredagskväll !
Så gott det ser ut! Jag har också liknande glasburkar som jag förvarar torkade trattkantareller i. Fin fredagskväll till dig. Kram
SvaraRaderaSer gott ut :)
SvaraRaderaHa en fin lördag Marie!
Kram
Alltid trevligt att pröva något nytt på julbordet! Verkar vara en god sillinläggning!
SvaraRaderaTrevlig helg!